Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Mescid-i Aksa diplomasisi! İran, Cezayir, Pakistan ve Rusya...

Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sürüyor. Türkiye'den peş peşe tepkiler yükselirken bir yandan da diplomasi trafiği hız kazandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İran, Cezayir, Pakistan ve Rusya Dışişleri Bakanları ile görüştü.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2021, 19:10 Güncelleme 10 Mayıs 2021, 21:51
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Mescid-i Aksa diplomasisi! İran, Cezayir, Pakistan ve Rusya...

İÇİNDEKİLER

Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sürüyor. Türkiye'den peş peşe tepkiler yükselirken bir yandan da diplomasi trafiği hız kazandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran, Cezayir, Pakistan ve Rus mevkidaşlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Filistin ve Kudüs'teki son gelişmeleri değerlendirdi.

HEPSİYLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Filistin ve Kudüs'teki son gelişmeler ele alındı.

BAŞKAN ERDOĞAN ABBAS VE HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmelerde İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.