Oruç ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı ne zaman 2021? Orucun son günü hangi güne denk geliyor?

Oruç ne zaman bitecek? 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Sorusu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu noktada, orucun ne zaman biteceği ve Ramazan Bayramı'nın ne zaman başlayacağı araştırılıyor. Orucun son gününe sayılı günler kalmışken oruç hangi gün sorusuna yanıt aranıyor. İşte oruç ne zaman bitecek sorusunun cevabı!

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2021, 13:36 Güncelleme 09 Mayıs 2021, 13:36
Oruç ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı ne zaman 2021? Orucun son günü hangi güne denk geliyor?

İÇİNDEKİLER

Ramazan son gün ne zaman? 2021 oruç ne zaman bitecek? Orucun ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ramazan ayının son günleri yaklaşırken Ramazan Bayramı'nda tam kapanma uygulanacak. Vatandaşlar oruç tutarak ibadetlerini yerine getiriyor. Ramazan ayının son gününe kadar oruçlar tutulmaya devam edecek. Peki oruç ne zaman bitecek?

RAMAZAN NE ZAMAN BİTECEK?

Mübarek Ramazan'ın son orucu bu yıl 12 Mayıs'ta açılacak iftarın ardından tamamlanacak. Ardından ise 3 gün boyunca idrak edilecek Ramazan Bayramı'na erişilecek.

2021 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı 1. gün: 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. gün 15 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Sözlükte "günün çok sıcak olması, güneşin kum ve taşları çok ısıtması, kızgın yerde yalınayak yürümekle ayakların yanması" anlamlarındaki ramad masdarından veya "güneşin güçlü ısısından çok fazla kızmış yer" mânasındaki ramdâ' kelimesinden türeyen ramazân kamerî yılın şâbandan sonra, şevvalden önce gelen dokuzuncu ayının adıdır. Bu ay içerisinde farz olan oruç ibadeti yerine getirilir.

En önemli ibadetlerin başında gelen oruç, Allah'ın bize verdiği nimetlerin değerini anlamamızı sağlar. Ramazan ayı, Allah'ın bize bahşettiği sayısız nimet için şükretmemize vesile olur. Birçok ayette geçtiği üzere insanoğlu hem nankör hem de unutkandır. Bolluğun içindeyken bile daha fazlasını ister. Ancak Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bir yudum suyun ya da bir hurmanın bizim için ne kadar önemli olduğunu anlarız.