Kadir Gecesi duası! Kadir Gecesi okunacak dualar nelerdir? Kadir duası okunuşu...

Kadir Gecesi duası bu mübarek günde vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kadir Gecesi okunacak dualar nelerdir? Bin aydan hayırlı gece olan Kadir Gecesi'nde ibadetler yerine getirilecek. Bu gecede dualar edilecek ve namazlar kılınacak. Peki Kadir Gecesi okunacak dualar nelerdir?

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2021, 01:18 Güncelleme 08 Mayıs 2021, 01:18
Kadir Gecesi duası! Kadir Gecesi okunacak dualar nelerdir? Kadir duası okunuşu...

İÇİNDEKİLER

Kadir Gecesi okunacak dualar nelerdir? Kadir Gecesi duası nedir? Kadir duası okunuşu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Kadir Gecesi'nde ibadetler yerine getiriliyor ve dualar okunuyor. İşte Kadir Gecesi duası ve okunacak dualar!

KADİR GECESİ DUASI

Dua hususunda da Hazret-i Aişe der ki: Resulü Ekreme:
-Ya Resulallah, Kadir Gecesine tesadüf edersem nasıl dua edeyim? diye sordum.
- Allahümme inneke afüvvün tühibbül afve fa'fü anni = Allah'ım sen affedersin ve affetmeyi seversin. Benim günahlarımı da bağışla, diye dua et! buyurdu.

KADİR GECESİ YAPILACAK İBADETLER

Kadir gecesini, Müslümanlar namaz kılmak, Kur'an okuma Allah'a dua etmek, günahlarından tövbe ve istiğfar etmek suretiyle tes'id derler. Hazret-i Aişe'den rivayet olunduğuna göre Peygamberimiz Ramazan gecelerini bu nevi ibadetlerle ihya ederdi (Buhari). Namaz huşusunda üzerinde namaz borcu olan kimsenin hiç olmazsa beş vakit kaza namazı kılması, nafile namaz kılmaktan daha faziletlidir.

KADİR GECESİ FAZİLETİ

Kur'an-ı Kerim'in bu gece indiği bildirilir. Bu gecenin değerini ve önemini adını bu geceden alan Kadir suresi ile anlatmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) de bu gecenin kıymetini "Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenâb-ı Allah'tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir 1) şeklinde ifade etmiştir.

Allah (c.c.) Kadir Suresinde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " buyurarak Kur'an-ı Kerim'in bizleri bu gecede şereflendirdiğini ve bu gecenin Kur'an'ın nuruyla bin aydan daha hayırlı olduğunu söylemektedir.

KADİR SURESİ OKUNUŞU (ARAPÇA VE TÜRKÇE)

Kuran-ı Kerim'de yer alan Kadir Suresi'nin okunuşu şu şekildedir;

1. İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

2. Ve ma edrake ma leyletülkadr

3. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr

4. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5. Selamün hiye hatta matle'ılfecr

KADİR SURESİ TEFSİRİ VE ANLAMI

1. Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.

2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!

3. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.

5. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.