Cumhurbaşkanlığından İsrail tepkisi: Batı dünyası bu durumdan utanç duymalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına karşı sert açıklamalarda bulundu. Saldırıları, Batı dünyasının çifte standardını gösteren bir tablo diye nitelendiren Kalın, "utanç duymalılar" dedi.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2021, 00:24 Güncelleme 08 Mayıs 2021, 01:41
Cumhurbaşkanlığından İsrail tepkisi: Batı dünyası bu durumdan utanç duymalı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına tepki gösterdi. A Haber'e bağlanan Kalın dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İsrail'in kademeli ve stratejik saldırılarının ilk defa olmadığını belirten Kalın, işgalci İsrail'in Ramazanı hiçe sayan tavrıyla karşı karşı olduğumuzu belirtti. Batı'nın müttefiğini kırmamak için işgale ve saldırılara sessizliğine tepki gösteren Kalın, Filistin halkının haklı davasında olduklarını belirterek, "Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir" dedi.

"İŞGALCİ BİR GRUP VATİKAN'A SALDIRSAYDI..."

"Dünyanın bir başka yerinde bir başka dinin kutsal mekanına böyle bir saldırı olsaydı acaba dünya kamuoyu ne derdi?" diyen Kalın, "İşgalci bir grup Vatikan'a saldırsaydı dünya kamuoyu nasıl tepki verirdi? Bu yaşananları ibretle izliyoruz. Bunun hesabını soracağız. Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi var 'Kudüs kırmızı çizgimizdir.' bu bizim duruşumuzdur" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamalar...

"İŞGAL GÜÇLERİ MESCİD-İ AKSA'YI DERHAL TERK ETMELİDİR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ilk olarak konuyla ilgili olarak paylaşımda bulundu. Kalın, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır" dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA BASKININA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter hesabından İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, paylaşımında "İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN