İçişleri Bakanlığı, kısıtlamada tedbirleri sıklaştırdı: 7 Mayıs'tan sonra o ürünler yasak

İçişleri Bakanlığı, kısıtlamada tedbirleri sıklaştırdı. Zincir marketlerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni önlemler alındı. Buna göre 7 Mayıs'tan itibaren temel gıda ve temizlik hariç diğer ürünlerin satılması yasaklandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2021 Güncelleme 05 Mayıs 2021, 06:59
İçişleri Bakanlığı, kısıtlamada tedbirleri sıklaştırdı: 7 Mayıs’tan sonra o ürünler yasak

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Coronavirüs'e karşı sıkı tedbirler aldı. Bu kapsamda 17 günlük tam kapanma kararı alındı. Yasaktan temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri muaf bırakıldı. Bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların ise 10.00- 17.00 saatleri arasında çalışacağı açıklandı. İçişleri Bakanlığı, dün zincir ve süpermarketlerle ilgili yeni genelde yayınladı. 7 Mayıs'tan itibaren kısıtlama sırasında oluşabilecek yoğunlukları önlemek adına marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceği vurgulandı.

PAZAR YERLERİ CUMARTESİ AÇIK OLACAK
İçişleri
Bakanlığı, tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen cumartesi günleri 10.00- 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olacağını bildirdi.

GÖZLÜKÇÜLER AÇIK
İçişleri Bakanlığı ayrıca tam kapanmayla ilgili sıkça sorulan sorulara da yanıt verdi. Buna göre;
Göz hekimlerince düzenlenen reçetelerin geçerlilik süresinin 10 gün olması ve gözlükleri zarar gören vatandaşların mağdur olmaması için için valilikler tarafından her ilçede bir nöbetçi gözlükçünün açık olması sağlanacak.
Elektrik ve doğalgaz tamir/bakım ekipleri günlük iş planlarını denetimlerde gösterebilecek.
Çiftçiler, kısıtlamadan muaf olacak.

SATIŞI YAPILACAK ÜRÜNLER:
Sigara
Zorunlu temel gıda,
Temizlik ürünleri
Kozmetik ürünler
Hayvan maması

KIRTASİYE VE ZÜCCACİYE YASAK
Marketlerde satışı yasaklanan ürünler şöyle sıralandı: Alkollü ürünler, elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, züccaciye.

CAN KAYBI DÜŞMÜYOR
Hindistan'da mutasyona uğrayan Coronavirüs, büyük yıkıma yol açtı. Vaka ve can kaybının zirve yaptığı ülkeden dün gelen manzara yürek yaktı. Son 24 saatte 357 bin 229 yeni vaka çıktı. 3 bin 449 kişinin de öldüğü açıklandı. Ülkedeki bir hayvanat bahçesindeki 8 aslanın da testi pozitif çıktı.

AŞIK ARA BİRİNCİ
Ülkeler, Coronavirüs'e karşı aşılamada gaza bastı. İtalya'daki Procida Adası ise bir ilki başardı. 10 bin 496 kişinin yaşadığı adada herkes aşılandı. İtalya basını adayı 'Covidsiz ada' olarak manşetlere taşıdı.

NOTLAR...
Nüfusunun tamamını aşılayan İsrail'de ilk kez Brezilya ve Şili varyantı tespit edildi.
Danimarka, Hollanda ve Belçika, ABD'li Johnson and Johnson aşısının kullanımını durdurdu.
AB Komisyonu, onaylanan aşıları yaptıranların seyahat kısıtlamasının kaldırmalarını önerdi. Onaylanan aşılar arasında Sinovac ve Sputnik V yok.