Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonundan yeni görüntüler paylaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'ya darbe vurmaya devam ediyor. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında teröristlerin inleri başlarına yıkıldı. Milli savunma Bakanlığı operasyonlara ait yeni görüntüleri paylaştı.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2021, 22:33 Güncelleme 04 Mayıs 2021, 00:52
Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonundan yeni görüntüler paylaştı

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK'ya darbe vurmaya devam ediyor.

Milli savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarına ait görüntüleri paylaştı.

Yapılan paylaşımda, "Irak kuzeyinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında belirlenen terörist mevzileri Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkili şekilde vurularak imha ediliyor" açıklaması yapıldı.

53 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar operasyona ilişkin bilgi verdi.

Hava Kuvvetlerinin kullandığı silahlarla örtü sağlayarak operasyonu kazasız, belasız yürüttüklerini belirten Akar, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53'e ulaştı. Bir mağara vardı, o mağaranın girişi özel teknikler gerektiriyor. Özel Kuvvetlerimiz, komandolarımız o mağaranın altını üstüne getirdiler 7 teröristin ölüsüne ulaştılar. Bunlardan biri de bölge sorumlusu. Arkadaşlarımız herhangi bir kayıp olmadan bu işi ustalıkla başardılar. Onların da alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN