Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'e Ramazan tepki

İslam'a saldırılar durmuyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'ın Twitter'daki paylaşımı hakkında, "İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı, uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum." diye konuştu.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2021, 01:35 Güncelleme 14 Nisan 2021, 01:40
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders’e Ramazan tepki

İÇİNDEKİLER

Erbaş, Wilders'ın paylaşımına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Barış dini İslam'ı ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin söylemlerinin asla kabul edilemeyeceğini" belirtti.

Erbaş, şunları kaydetti:

"İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak aklı selim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

"İSLAM'I DURDURUN. RAMAZAN'I DURDURUN"

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders, bugün Twitter üzerinden İslamofobik kurguyla hazırlanan bir videoyu ''İslam'ı durdurun. Ramazan'ı durdurun"' nefret söylemiyle paylaştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN