Başkan Erdoğan'ın çiftçiden patates, soğan ve çeltik satın alınacağı müjdesi Ahlatlı çiftçileri sevindirdi

Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçiden, yemeklik patates, soğan ve çeltik satın alacağını açıklaması Bitlis'in Ahlat ilçesindeki patates üreticilerini sevindirdi. Patates üreticileri, alınan kararın Ramazan öncesinde üreticilere büyük moral verdiğini dile getirdi.

Giriş Tarihi 12 Nisan 2021, 15:27 Güncelleme 12 Nisan 2021, 15:27
Başkan Erdoğan’ın çiftçiden patates, soğan ve çeltik satın alınacağı müjdesi Ahlatlı çiftçileri sevindirdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), ürünlerinin bir kısmı elinde kalan çiftçiden, yemeklik patates, soğan ve çeltik satın alacağını açıklaması Bitlis'in Ahlat ilçesindeki patates üreticilerini mutlu etti.

Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkan Yardımcısı İzzettin Altuntaş, alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.



Yapılacak alımın, ilçede ürettikleri patatesleri satamayan çiftçilere can suyu olacağını aktaran Altuntaş, şöyle konuştu:

"Karar bizleri ve çiftçimizi oldukça mutlu etti. Cumhurbaşkanımız çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Ahlat ilçemizde 50 bin ton patates depolarda bulunuyor. Bu patatesleri TMO'ya teslim edeceğiz. Şu an depolarımızda hummalı bir çalışma var. Dağıtılması için yüklemelerimizi yaparak gerekli yerlere göndereceğiz. Bitlis Milletvekilimiz Vahit Kiler'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Patates üreticisi Ruhi Güvener ise alınan kararın ramazan öncesinde üreticilere büyük moral verdiğini dile getirdi.

Karar sayesinde ürünlerin depolarda çürümekten kurtarıldığını aktaran Altuntaş, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız sağduyulu davranarak bu ülkenin insanı olduğumuzu bize tekrar hatırlattı. İlerleyen dönemlerde de devletimizin gücünü arkamızda hissederek, devletimiz, hükümetimiz, milletimiz için üretim yapacağız. Bu kararla halkın arkasında olduğunu bir kez daha gördük. Bir üretici olarak Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Teşekkürlerimizi de her zaman her yerde dile getirecek ve arkasında duracağız."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN