"Protokol Başkan Erdoğan'a bırakılsaydı Ursula von der Leyen ayakta kalmazdı"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Beştepe’deki oturma düzenini AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in ekibi belirledi. Kabul günü Leyen ve Michel’in ekipleri arasında gerginlik yaşandı, olayı Türkiye'ye fatura etmek isteyenler oldu. Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok, konuya ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Altınok, "Keşke görüşmede AB'nin değil Erdoğan'ın protokolleri uygulansaydı... Zira Cumhurbaşkanı'nın resmi gezilerdeki toplu röportajlarında erkek gazetecileri, kadınlara yer vermeleri konusunda tatlı sert uyardığına içimin yağları eriyerek defalarca şahit oldum. Bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum. Eminim AB protokolü olmasa Erdoğan o koltuğa Bay Michel'i değil Ursula Hanım'ı oturturdu." dedi.

Giriş Tarihi 10 Nisan 2021, 10:11 Güncelleme 10 Nisan 2021, 10:21
Protokol Başkan Erdoğan’a bırakılsaydı Ursula von der Leyen ayakta kalmazdı

İÇİNDEKİLER

Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok'un kaleme aldığı yazı şu şekilde:

AB yöneticilerinin hafta başında Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşme bir diplomasi başarısıydı.
Kışa döndü denilen Türkiye ile AB arasında iklim yeniden Akdeniz oldu.

Ne yazık ki Külliye'deki bu parlak zirve, günlerdir protokol kriziyle konuşuluyor. Zira Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in Erdoğan'ın yanındaki koltuğa oturmasıyla, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen nereye oturacağını şaşırmıştı.



Mevzu öyle büyütüldü ki, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Erdoğan'a "diktatör" bile dedi.Elbette az oy aldığı için hükümetini henüz kurabilen Draghi seviyesindeki bir siyasinin, Erdoğan gibi 19 yılda girdiği her seçimden net zaferlerle çıkan bir lidere salvolarının önemi yok...

Toplantıda yer alan AB liderleri bile "Türkiye bizim verdiğimiz protokolü uyguladı" derken, verilen bu aşırı tepkilerin bağcıyı dövmeyi hedeflediği de açık.

Kaldı ki Erdoğan'ın yanındaki koltuğu Leyen'e teklif etmeyen Michel'e niçin kimse bir şey demiyor, anlayabilmiş değilim.
Keşke görüşmede AB'nin değil Erdoğan'ın protokolleri uygulansaydı...

Zira Cumhurbaşkanı'nın resmi gezilerdeki toplu röportajlarında erkek gazetecileri, kadınlara yer vermeleri konusunda tatlı sert uyardığına içimin yağları eriyerek defalarca şahit oldum. Bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum.


Eminim AB protokolü olmasa Erdoğan o koltuğa Bay Michel'i değil Ursula Hanım'ı oturturdu.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN