Güvenlik kaynaklarından 'TSK Suriye'de sivilleri hedef aldı' iddialarına yalanlama!

Son dakika haberi... Güvenlik kaynakları, "Suriye'nin kuzeyinde sivillerin hedef alındığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduğunu bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırılan yalan haberi yine Türkçe yayın yapan Rus yayın organı Sputnik Türkçe yaymıştı...

Giriş Tarihi 08 Nisan 2021, 18:43 Güncelleme 08 Nisan 2021, 19:03
Güvenlik kaynaklarından ’TSK Suriye’de sivilleri hedef aldı’ iddialarına yalanlama!

İÇİNDEKİLER

Tek hedefi teröristler olan 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sivilleri hedef aldığına' yönelik haberler güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı.

TAMAMEN GERÇEK DIŞI
Güvenlik kaynakları konuya ilişkin değerlendirmelerinde iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

HEDEF SADECE VE SADECE TERÖRİSTLER
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sadece ve sadece teröristleri hedef aldığını vurgulayan kaynaklar, her zaman hedeflerin buna göre seçildiğini, sivil, masum kişilerin, çevre, tarihi eserlerin, dini ve kültürel yapıların Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmaz olduğunu belirtti.

TÜRKİYE MUTABAKAT KAPSAMINDA HAREKET EDİYOR
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde mutabakatlar kapsamında üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini dile getiren güvenlik kaynakları,Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerindeki PKK/YPG'li teröristlerin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat Bölgelerine yönelik taciz, sızma ve bombalı araç saldırılarının önlenmesi, bunun için de herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

YALANI KİM YAYDI?
Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırılan yalan haberi yine Türkçe yayın yapan Rus yayın organı Sputnik Türkçe yaydı.

Sputnik haberinde, "Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye'de TSK'nın kontrolündeki bölgelerden yapılan topçu atışları sonucu 5 sivil öldü" şeklinde gerçeği yansıtmayan ifadeler kullandı.

YİNE RUS YALANI
Geçtiğimiz güne yine Rus kaynaklı bir haber günvenlik kaynakları tarafından yalanlanmıştı. Rus haber ajansı RIA Novosti'nin geçtiği ve FETÖ'nün Rusya imamı Kerim Has'ın yaydığı Suriye Haseke'de 'Türk askerleri şehit oldu' haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.