Sarıklı amiral kimdir? Sarıklı amiral Mehmet Sarı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sarıklı amiral kimdir? Erdoğan'ın olumlu bulmadıklarını söylediği sarıklı amiral görüntülerinin ardından sarıklı amiral kimdir sorusuna arama motorlarında yanıt aranmaya başlandı. Sarıklı amiral Mehmet Sarı kimdir? Tuğamiral Mehmet Sarı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Deniz İkmal Komutanı olarak görev almaktadır.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2021, 19:28 Güncelleme 05 Nisan 2021, 19:28
Sarıklı amiral kimdir? Sarıklı amiral Mehmet Sarı kimdir, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Sarıklı amiral kimdir? Sarıklı amiral Mehmet Sarı kimdir? Sarıklı amiralin kim olduğu gündemde araştırılan konuların başında geliyor. Başkan Erdoğan ortaya çıkan görüntülere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

SARIKLI AMİRAL KİMDİR?

Tuğamiral Mehmet Sarı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Deniz İkmal Komutanı olarak görev alıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN NE DEDİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan, sarıklı fotoğrafı basına yansıyan Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Cübbeleriyle brifinglere iştirak eden yargı mensuplarını demokrasi ve hukuk adına eleştirmiştir. Üniformalarıyla milli iradeyi çiğneyen askerlerin yaptıklarını demokrasi ve hukuk adına eleştirmiştir. TSK'nın disipliniyle bağdaşmayacak fotoğraf veren askere olumlu bakmadık, bakmayız.

Bunun münferit bir hadise olduğu açıktır. Söz konusu fotoğrafı yayınlandığında TSK idari bir soruşturmayı başlatmıştır. Milli Savunma Bakanlığımız kendi üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Bunu bir bildirinin bahanesi olarak kullanılmasını kesinlikle art niyetli görüyoruz. Milli Savunma Üniversitemizi laiklik ve Atatürkçülük tartışmaları içine çekmeyi taşıyanlar da sinsi gayeler taşıyor."