Dünyada sınırlı üretim nedeniyle 'aşı savaşları' başladı: TAKVİM, dünya liderlerinin olduğu aşıları araştırdı

Covid-19'a karşı aşılama hızlandı. Dünyadaki ülkeler, yeterli dozda aşı alabilmek için birbiriyle yarıştı. Sınırlı üretim nedeniyle 'aşı savaşları' başladı. TAKVİM, dünya liderlerinin olduğu aşıları araştırdı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2021 Güncelleme 03 Nisan 2021, 06:59
Dünyada sınırlı üretim nedeniyle ’aşı savaşları’ başladı: TAKVİM, dünya liderlerinin olduğu aşıları araştırdı

İÇİNDEKİLER

Covid-19'a karşı aşılama hızlandı. Dünyadaki ülkeler, yeterli dozda aşı alabilmek için birbiriyle yarıştı. Sınırlı üretim nedeniyle 'aşı savaşları' başladı. TAKVİM, dünya liderlerinin olduğu aşıları araştırdı..

Başkan Erdoğan: Ankara Şehir Hastanesi'nde Sinovac'ın ürettiği CoronaVac aşısını oldu.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier: Avrupa Birliği ülkelerinin 'Yan etkisi yüksek can kaybı var' tepkilerine rağmen Astra- Zeneca aşısı oldu.

Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip: Kendisi 94, eşi ise 99 yaşında olan Elizabeth, 9 Ocak'ta Windsor Kalesi'nde Pfizer/BioNTech aşısı oldu.

ABD eski Başkanı Trump: Kısa süre önce Coronavirüs'ü atlatan Trump aşı olmadı.

ABD Başkan Yard. Kamala Harris: Biden'dan sonra Moderna aşısı oldu.

ABD Başkanı Biden: Görevi devraldıktan sonra, ülkesinde aşılmaya hız verdi. Kendisi de Coronavirüs'ten korunmak için Pfizer/BioNTech aşısını tercih etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail, nüfusunun tamamını aşılayarak tarihe geçti. Başbakan'a Pfizer-BioNTech aşısı enjente edildi.

Suudi Arabistan Kralı Salman: Pfizer/BioNTech aşısı oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel: Fransa lideri Macron ve Rusya Devlet Başkanı Putin sıraları gelince aşı olacağını açıkladı.