Düğünler iptal mi oldu? 3-4 Nisan düğünler ne olacak? Düğünler yasaklandı mı?

Hafta sonunda düğünlerin iptal olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 3-4 Nisan düğünler ne olacak? Cumartesi ve Pazar günleri için getirilen sokağa çıkma yasaklarının ardından düğün ve nişan hazırlıkları olanlar da durumlarının ne olacağını merak ediyor. Peki düğünler iptal mi oldu?

Giriş Tarihi 30 Mart 2021, 11:03 Güncelleme 30 Mart 2021, 11:03
Düğünler iptal mi oldu? 3-4 Nisan düğünler ne olacak? Düğünler yasaklandı mı?

İÇİNDEKİLER

3-4 Nisan düğünler ne olacak? Düğünler iptal mi oldu? Düğünler yasaklandı mı? Düğünlerin ve nişanların durumunun ne olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile düğünlerin durumunun ne olacağı sorgulanıyor. İşte 3-4 Nisan düğünler iptal mi oldu sorusunun yanıtı!

DÜĞÜNLER İPTAL Mİ OLDU?

İçişleri Bakanlığının yayınladığı yeni genelgeye göre, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurullar, kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikler, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, halı saha, yüzme havuzu gibi tesislerde daha önce illere gönderilen genelgede belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda süregelen uygulamaya aynen devam edilecek.

Ancak yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi veya Pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacak.

İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler, süregelen uygulamaya uygun şekilde, düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerde yüzde 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla 07.00-19.00 saatlerinde faaliyette bulunabilecek.

Çok yüksek risk grubunda bulunan 17 ilde ise il hıfzıssıhha kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek.