MSÜ sınav yerleri açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

MSÜ sınav yerleri merakla ve heyecanla bekleniyordu, müjdeli haber geldi. Binlerce kişi sınava nerede gireceğini merakla araştırıyordu ve MSÜ sınav yerleri belli oldu. Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı. Peki ÖSYM'nin düzenlediği binlerce kişinin katılacağı sınav giriş belgesi nereden ve nasıl sorgulanıyor? 2021 MSÜ sınavı ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 25 Mart 2021, 11:25 Güncelleme 25 Mart 2021, 15:30
MSÜ sınav yerleri açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

İÇİNDEKİLER

MSÜ sınav yerleri açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi MSÜ sınav giriş belgesi sorgulama ekranı erişime açıldı mı? sorularının yanıtları arama motorları üzerinden sıklıkla sorgulanıyor. 2021 yılında yapılacak sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte MSÜ sınav yerlerinin açıklanıp açıklanmadığı merak konusu olmuş ve gündemde sıklıkla araştırılmaya başlanmıştı. ÖSYM, MSÜ sınav belgesi sorgulama ekranını erişime açtı mı? İşte merak edilen bilgiler...

MSÜ SINAV YERLERİ AÇIKLANDI!

04 Nisan 2021 tarihinde uygulanacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 25 Mart 2021 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

04 Nisan 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-MSÜ sınavı için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

MSÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.

Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, sınavın yapılacağı hafta içinde T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRME

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.