Ali Babacan'ın dayakçı İsmail Küçükkaya ile "kadın haklarını" konuşmasına tepki: Türkiye'de her şey olunuyor da rezil olunmuyor

Ali Babacan'ın, eski eşini döven gazeteci İsmail Küçükkaya ile "kadın haklarını" konuşması gündem olmuş, birçok kişi duruma sosyal medyadan tepki göstermişti. Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Sabah yazarı Hilal Kaplan, "Türkiye'de her şey olunuyor da rezil olunmuyor hakikaten. Eda Demirci, eski eşi İsmail Küçükkaya tarafından dövüldüğünü, "Sadece bir öğretmensin" diye aşağılandığını, küfürler yediğini, aldatıldığını açıklamıştı. Ama aynı Küçükkaya, Ali Babacan'ı ağırlayıp "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın haklarına zararları" üzerine program yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2021, 10:06 Güncelleme 24 Mart 2021, 10:16
Ali Babacan’ın dayakçı İsmail Küçükkaya ile kadın haklarını konuşmasına tepki: Türkiye’de her şey olunuyor da rezil olunmuyor

İÇİNDEKİLER

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve FOX sunucusu İsmail Küçükkaya, "bu kadarı da olmaz" denilen bir yüzsüzlüğe imza attı. Babacan, eski eşini dövmesi nedeniyle birçok kez gündeme gelen İsmail Küçükkaya ile "kadın hakları" konusunda konuşarak duyar kastı. İkilinin bu yüzsüz hareketi sosyal medyada tepkilerin odağındaydı.

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan'ın konuya ilişkin kaleme aldığı yazı şöyle:

KARISINI DÖVENLE PROGRAM YAPMA KEYFİ
Türkiye'de her şey olunuyor da rezil olunmuyor hakikaten. Eda Demirci, eski eşi İsmail Küçükkaya tarafından dövüldüğünü, "Sadece bir öğretmensin" diye aşağılandığını, küfürler yediğini, aldatıldığını açıklamıştı. Ama aynı Küçükkaya, Ali Babacan'ı ağırlayıp "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın haklarına zararları" üzerine program yapabiliyor.

Karşılıklı iltifatların paylaşıldığı ve kahkahaların havada uçuştuğu programı izlerken, gördüğü şiddet sebebiyle kanser olduğunu söyleyen Eda Hanım neler hissetmiştir, düşünemiyorum bile...



Eda Hanım, daha önce de defalarca Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'den yardım istediğini ama arama ve mesajlarına Güllü'nün kapı duvar olduğunu belirtmişti. Geçen haftalarda ABD'den kadın hakları konusunda ödül alan Güllü için, Küçükkaya ile ilişkisini sürdürmek daha önemli olsa gerek.

Peki Küçükkaya'yı davada savunan avukat kimdi dersiniz? Ekranlarda İstanbul Sözleşmesi'ni en önde savunanlardan Kezban Hatemi... Nasıl; tam bir ikiyüzlüler geçidi, değil mi?
Çok savundukları "Kadının beyanı esastır" ilkesinin, iş kendi çıkarlarına gelince geçersiz olduğunu da böylelikle anlamış olduk!

YAZIYA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN