SON DAKİKA: Kilis'e roketli saldırı! Tel Rıfat'ta 20'den fazla hedef imha edildi

Son dakika haberi: Önceki gün Kilis'e Suriye tarafından atılan roketlerin ardından harekete geçildi. Milli Savunma Bakanlığı bu gelişmenin ardından Tel Rıfat'ta PKK/YPG'ye ait 20'den fazla hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere Başkan Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamada "Şimdi Kilis'e yapılan saldırı tabii ki kabul edilebilir bir saldırı değil. Bunun da cevabını yine haddiyle, misliyle verdik, veriyoruz, vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 20 Mart 2021, 13:59 Güncelleme 20 Mart 2021, 14:25
SON DAKİKA: Kilis’e roketli saldırı! Tel Rıfat’ta 20’den fazla hedef imha edildi

İÇİNDEKİLER

Önceki gün Kilis'e Suriye tarafından atılan 2 roket düştü. Şans eseri roketler boş araziye düşerken ölen ya da yaralanan olmadı. Suriye'de terörist PKK/YPG'lilerin bulunduğu bölgeden yapılan saldırıya karşılık verildi.

"ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Milli Savunma Bakanlığı Tel Rıfat'a yapılan operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı "Kilis'e atılan roketlerin hesabı soruldu. Terör örgütünün Kilis'e düşen roketlerinin ardından PKK/YPG'ye ait 20'den fazla hedef imha edildi. Tel Rıfat'ta çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi"

BAŞKAN ERDOĞAN CUMA NAMAZI SONRASI KONUŞMUŞTU
Önceki gün Suriye'den Kilis'e roket atılmasına ilişkin soruya da Erdoğan, bunun son bir hafta ,10 gün içerisindeki gelişmelerin tezahürü olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Daha önce bir yanlış daha yapıldı, bu tabii rejim tarafından yapılan uygulamalar ve bunun karşılığında da biz fırtınalarımızla onlara gerekli cevabı verdik. Şimdi Kilis'e yapılan saldırı tabii ki kabul edilebilir bir saldırı değil. Bunun da cevabını yine haddiyle, misliyle verdik, veriyoruz, vereceğiz."

NE OLMUŞTU?
Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığı değerlendirilen 2 roket Kilis'e düştü. Eski Beşevler Mahallesi'ndeki boş alan ve bir mermer atölyesine 2 roket düştü.

Mahallede duyulan sesin ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Roketler patlamazken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bölgeye giden Vali Recep Soytürk, Belediye Başkanı Servet Ramazan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Garnizon Komutanı Albay Soner Oruçoğlu olay yerlerinde incelemelerde bulundu.

Yetkililer, roketlerin terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığının değerlendirildiğini bildirdi.