Koronavirüs risk haritası nasıl oldu? 15-28 Mart koronavirüs risk haritası değişti mi? Yüksek riskli iller hangileri?

2 haftada bir değişen koronavirüs risk haritasının yeni halinin nasıl olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs risk haritası nasıl oldu sorusuna vatandaşlar yanıt aramaya başladı. Sokağa çıkma yasakları ve diğer birçok kısıtlamalar illerin risk kategorisine göre değişiklik gösteriyor. 1 Mart'ta yapılan kabine toplantısının ardından illerin risk durumlarına ilişkin açıklama gelmişti. Haritanın 2 haftalık süreyle değişeceği duyurulmuştu. Peki, yeni koronavirüs risk haritası nasıl oldu?

Giriş Tarihi 15 Mart 2021, 10:06 Güncelleme 15 Mart 2021, 10:06
Koronavirüs risk haritası nasıl oldu? 15-28 Mart koronavirüs risk haritası değişti mi? Yüksek riskli iller hangileri?

İÇİNDEKİLER

15-28 Mart koronavirüs risk haritası vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs risk haritası nasıl oldu? Yüksek riskli iller gündemin merak edilen konularından birisi oluyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde risk oranlarının değişip değişmediği de araştırılıyor. Peki, yeni koronavirüs risk haritası nasıl oldu?

KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI NASIL OLDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftalara video konferansla yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapmıştı.

"Her birimizin sağlığının diğerimize emanet olduğunu unutmayalım." vurgusu yapan Koca, illerin risk haritasının bu dönemde çok büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Bakan Koca, mücadelenin bu aşamasında "mavi" rengin, umut, azim ve virüse karşı mücadeledeki kararlılığı temsil etiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Her bir ferdimiz, kırmızı, turuncu ve sarı renkleri maviye dönüştürmek ve mavide tutmak için bir an bile olsa hassasiyetini kaybetmemelidir. 7 günlük vaka görülme sıklığını il bazında yayınlamaya haftalık olarak devam edeceğiz, risk haritası da 15 günde bir yayınlanacak. İllerimiz risk haritasına göre kendi durumlarını gözden geçirerek tedbirlere uyacaklardır. İl Hıfzıssıhha Kurullarının kendi risk durumlarını gözden geçirip tedbir almalarına ve bunu kamuoyuyla paylaşmalarına fırsat vermek için veriler hafta sonu paylaşılacak ve tedbirler 15 gün aralarla hafta başında uygulamaya geçecektir. Kontrollü olarak normalleşme dönemi fiilen başladı. Bunun konforunu yaşarken tedbiri elden bırakmayalım."

KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün yapılması planlanan kabine toplantısı sonrası yeni haritanın açıklanması bekleniyor.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, İzmir, Antalya, Ardahan, Artvin, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Bilecik, Bolu, Düzce, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Niğde, Yalova, Zonguldak.

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Kars.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Diyarbakır.