Bugün yasak var mı? 6 Mart sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

6 Mart bugün yasak var mı? 6 Mart sokağa çıkma yasağı olan iller vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Haftalardır devam eden sokağa çıkma yasaklarının bu hafta sonunda da olup olmayacağı merak ediliyor. Bu nedenle 6 Mart bugün yasak var mı sorusuna yanıt aranıyor. Peki sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? İşte detaylar!

Giriş Tarihi 06 Mart 2021, 09:17 Güncelleme 06 Mart 2021, 09:17
Bugün yasak var mı? 6 Mart sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

İÇİNDEKİLER

6 Mart sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? 6 Mart bugün yasak var mı? Vatandaşların merak ettiği konuların başında bugün yasak var mı yer alıyor. 6 Mart sokağa çıkma yasağı olan iller vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kabine toplantısı sonrası alınan esnetilme kararlarının ardından birçok ilde yasaklar kaldırılmıştı. Kuşkusuz bunlardan en çok merak edileni ise hafta sonlarını kapsayan sokağa çıkma yasağı oluyor. İşte 6 Mart sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilen bilgiler!

6 MART SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre; vakaların en az ve orta olduğu mavi ve sarı renkler ile kodlanan illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı artık uygulanmayacak. Vatandaşlar sabah 05.00'ten akşam 21.00'e kadar dışarı çıkabilecek.

Vaka sayılarının yüksek ve çok yüksek olduğu turuncu ve kırmızı kodlu illerde ise cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Cuma akşam 21.00'de başlayan yasak cumartesi sabahı 05.00'te sona erecek. Vatandaşlar cumartesi 21.00'e kadar dışarı çıkabilecek. Cumartesi akşamı 21.00'de başlayacak olan sokağa çıkma yasağı pazartesi 05.00 itibarıyla sona erecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı güncel koronavirüs risk haritasına göre vakaların en az olduğu mavi renk koduna sahip iller şöyle:

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır.

Haritaya göre orta riskli sarı renk koduna sahip iller şunlar:

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars.

Yukarıdaki illerde sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonu uygulanmayacak.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı turuncu ve kırmızı kodlu vakaların yüksek ve çok yüksek olduğu iller şöyle:

Turuncu renk kodlu iller: İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

Kırmızı renk kodlu iller: Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman.