Kenya'da 3 Rothschild zürafası elektrik akımına kapılarak öldü

Kenya’da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 3 Rothschild zürafası, elektrik akımına kapılarak öldü. Kenya hükümeti sert şekilde eleştirilirken, Rothschild ailesi olayı araştırması için 5 kişilik ekibi Soysambu’ya gönderdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2021 Güncelleme 23 Şubat 2021, 07:02
Kenya’da 3 Rothschild zürafası elektrik akımına kapılarak öldü

İÇİNDEKİLER

Başkent Soysambu Koruma Alanı'nda uygun yükseklikte çekilmeyen elektrik hattı, zürafaların canını almaya devam ediyor.

Ancak bu kez ölenler Rothschild zürafası. Koruma alanında nesli tükenme tehlikesi altındaki 3 Rothschild zürafası, elektrik tellerine takılarak hayatını kaybetti.

Hayvanseverler, ölen zürafaların fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasının ardından ihmal nedeniyle yetkililere tepki gösterdi.

Kenya Elektrik Şirketi, olaydan derin üzüntü duyduğunu, koruma alanındaki elektrik hatlarında tadilat çalışmasının başlayacağını açıkladı.

Rothschild ailesi, 5 kişilik uzman bir ekibi Soysambu'ya gitti. Olayla ilgili incelemeler yapacak ekibin, aileye rapor sunacağı açıklandı.

SEVGİLİLER KATLIAMI
Sevgililer Günü, Güney Afrika'da yanlış anlaşıldı. Güney Afrika'da yaşayan Merelize Van Der Merwe isimli kadın, sosyal medya hesabından bir zürafanın kalbiyle poz verdiği fotoğrafını yayınladı.

Hayvanların "spor" adı altında avlanmasına; trophy hunting deniyor. Güney Afrika da bu konuda bir hayli önde. Merelize Van Der Merwe, "Bir zürafanın kalbinin ne kadar büyük olduğunu hiç merak ettiniz mi?" yazdı. Katil, eşinin katliam için 2 bin dolar ödediğini anlattı.

ZÜRAFA İLE KAHVALTI
Kenya'nın başkenti Nairobi'de özel bir kahvaltıya ne dersiniz? Rothschild ailesinin ünlü oteli Giraffe Manor, sizlere dünya üzerinde görülmemiş bir hizmet sunuyor. 140 dönüme kurulan otelde zürafalar sizi bekliyor.

Zürafalar, otelin bulunduğu ormanda yaşıyor. Meraklı zürafalar, günün erken saatlerinde, otelin geniş pencerelerden başlarını içeri sokup kahvaltınızdan pay almak istiyor. Zürafalarla kahvaltı keyfinin meraklısı çok, otele her yıl binlerce turist akın ediyor. Rothschild ailesine ait olan otel, "dünyada görülmesi gereken 100 yer" listesinde de yer alıyor.