Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli? Özlem Zengin'e sosyal medyadan hakarete soruşturma!

Özlem Zengin kimdir kaç yaşında nereli? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin sosyal medyada iğrenç ifadelerle hedef alındı. Özlem Zengin hakkında yapılan paylaşıma soruşturma açılırken, Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli soruları da gündem oldu.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2021, 09:49 Güncelleme 22 Şubat 2021, 09:49
Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli? Özlem Zengin’e sosyal medyadan hakarete soruşturma!

İÇİNDEKİLER

Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in sosyal medyada iğrenç sözlerle hedef alınmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aşağılık paylaşımlarda bulunan avukat Mert Yaşar'ın yakalanması için emniyete talimat yazdı. Tepki çeken paylaşımın ardından Özlem Zengin hakkında arama motorlarında sorgulama yapılıyor. Peki Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli?

SORUŞTURMA AÇILDI!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal paylaşım sitesinde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e ilişkin sözleri nedeniyle Mert Yaşar isimli kullanıcı hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bir sosyal paylaşım sitesinde Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verildiği kaydedildi.

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

9 Eylül 1969 yılında Tokat'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Serbest avukat olarak çalışmış, medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yapmıştır.

1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "Hayatın İçinden" adlı televizyon programını hazırladı. 2012-2015 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olmuştur. 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapmıştır. 25. dönem İstanbul, 27. dönem Tokat milletvekilidir. Temmuz 2018 itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekilidir.

Özlem Zengin 3 çocuk annesidir.

Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Özlem Zengin, İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi'nin (İKAMER) kurucuları arasında yer alıyor. Zengin aynı zamanda Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) kurucu üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir.