Türkiye aşılamada destan yazdı: Bir ay gibi kısa sürede 6.5 milyondan fazla kişiyi aşıladı

Türkiye, aşılamada destan yazdı. Bir ay gibi kısa sürede 6.5 milyondan fazla kişiyi aşıladı. Sağlık ekipleri, karlı yolları hatta barajları aştı. Hiçbir vatandaşını zor durumda bırakmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2021 Güncelleme 21 Şubat 2021, 06:57
Türkiye aşılamada destan yazdı: Bir ay gibi kısa sürede 6.5 milyondan fazla kişiyi aşıladı

İÇİNDEKİLER

Devlet ile millet kenetlendi. Coronavirüs'e karşı birlikte mücadele etti.

Türkiye'nin, ölümcül virüse karşı gösterdiği üstün çaba, dünyanın ilgisini çekti. Salgında vatandaşlarının tedavisini ücretsiz karşılayarak sosyal devlet örneği gösteren Türkiye, aşılamada da büyük gelişme elde etti.

COVİD-19'a karşı aşılanan vatandaşların sayısı, 6.5 milyonu geçti. Samsun'da, pandemiyle mücadelenin en güzel örneklerinden biri gerçekleşti. Sağlık çalışanları, önce araçlarla onlarca kilometre yol kat etti.

Ardından Türkiye'nin 3. büyük barajı olan Altınkaya Baraj Gölü'nü feribotlarla geçti. Karla kaplı yolları adeta bir komando gibi aşarak Emine (79) ve Hüseyin (79) Öksüzoğlu çiftine aşılarının ilk dozunu yaptı. Öksüzoğlu çifti "Sağlık çalışanlarına Allah yardım etsin. Kapımıza kadar kar kış demeden geliyorlar. Allah devletimize zeval vermesin" diyerek teşekkür etti.

İŞTE BÖYLE ŞAŞIRDIK
Dünyanın süper gücü denilen ABD, hem salgında hem aşılamada sınıfta kaldı. Vatandaşına yetecek kadar aşı tedariki sağlayamadı. Hazırdaki aşılar ise zamanında kullanılmadığı için çöpe atıldı! Ülkeyi etkisi altına alan kar fırtınası ve elektrik kesintileri de krizi katladı. 6.5 milyon doz aşı, eyaletlere ulaştırılamadı.