Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'den çarpıcı açıklama: Türkiye Gara ile dünyaya mesaj verdi

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Gara'daki Pençe Kartal-2 harekatına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. 50'den fazla teröristin öldürüldüğü operasyonda terör örgütü PKK 13 masum vatandaşımızı kalleşçe katletti. Pekin, "Türkiye ile kara bağlantısı olmayan bir bölgeye gece saatlerinde operasyon düzenledik. Bu haliyle bakıldığında başarılı bir operasyon. Gidildi, gerekenler yapıldı, mağara bulunup operasyon düzenlendi. Ya operasyon sırasında ya da operasyondan önce bir takım bilgiler PKK'ya gittiği için rehinelerimizi maalesef kurtaramadık." dedi. Pekin, bu harekat ile dünyaya bir mesaj verildiğini de belirtti.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2021, 00:56 Güncelleme 22 Şubat 2021, 01:11
Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’den çarpıcı açıklama: Türkiye Gara ile dünyaya mesaj verdi

İÇİNDEKİLER

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Gara'daki Pençe Kartal-2 harekatına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

İsmail Hakkı Pekin şu ifadeleri kullandı:
Bu bir rehine kurtarma operasyonu... Hedef rehinelerin canlı kurtarılmasıydı onu başaramadık. 35-40 kilometre derinlikte Türkiye ile kara bağlantısı olmayan bir bölgeye gece saatlerinde operasyon düzenledik. Bu haliyle bakıldığında başarılı bir operasyon. Gidildi, gerekenler yapıldı, mağara bulunup operasyon düzenlendi. Ya operasyon sırasında ya da operasyondan önce bir takım bilgiler PKK'ya gittiği için rehinelerimizi maalesef kurtaramadık.

DÜNYAYA MESAJ VERDİK
Bu harekat bütün dünyaya şu mesajı verdi. Türkiye Kandil'e de Sincar'a da diğer bölgelere de bu tip operasyonları hiç beklemediğiniz zamanlarda yapabilir bu gücü var mesajı verildi.

'UÇAK SESİ DUYULUR-DUYULMAZ...'
Rehinelerin kurtarılma operasyonu çok düştür bu tip operasyonlarda... Demek ki terör örgütü böyle bir operasyonu bekliyordu, daha önce bilgi sahibi oldular ve emir verdiler. 'Uçak sesi duyulur-duyulmaz rehinleri öldürün' diye emir aldılar demek ki... Rehinelerin kurtarılması PKK'nın Kuzey Irak'taki prestijinin bitmesi anlamına gelirdi.

SİYASİ KARİYERİNİ DÜŞÜNEN BİRİSİ BU RİSKİ ALMAZ
Bu operasyonda büyük riskler alındı. İki tane helikopter birbirine çarpabilir. Dağlık alanda bir yere vurabilir çok daha fazla şehit verebilirdik. Gara Dağı bölgesi labirent gibi kayalara sahip zorlu doğa koşullarına sahip. Orada bir tim ilerlerken arkadaki diğer gelen timi görüş açısında çıkabiliyor. O esnada oradaki timinizi PKK'ya kaptırabilirsiniz. Böylesine riskler barındıran bir operasyondu. Böylesine zor bir operasyonun altına imza atmak herkesin harcı değil. Siyasi kariyerini düşünen birisi böyle bir operasyonun altına girmez. Böyle bakıldığında gerçekten çok riskli bir operasyon, bu riski Türkiye Cumhuriyeti Devleti göze almış.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN