Kalp Koordinatörü Fatma Temel Büyük'ten dev operasyon: Hastası için Antalya- Bursa- İstanbul trafiğini yönetti

Kalp Koordinatörü Fatma Temel Büyük, hastasını hayatta tutabilmek için Antalya- Bursa- İstanbul üçgeninde müthiş bir trafiği yönetti. Büyük, cihazı satan şirket ile 3 ilin tüm yetkililerini seferber etti. Hastasını, bataryanın boşalmasına 10 dakika kala İstanbul'a yetiştirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2021 Güncelleme 19 Şubat 2021, 07:35
Kalp Koordinatörü Fatma Temel Büyük’ten dev operasyon: Hastası için Antalya- Bursa- İstanbul trafiğini yönetti

İÇİNDEKİLER

Bursa'da yaşayan yapay kalp nakilli Sadık Şen'e (56) ait evde yangın çıktı. Şen, iki oğlu, gelini ve torunu canlarını zor kurtardı. 2017'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapay kalp takılan Şen'in yedek bataryaları ve şarj aleti yandı.

Şen, kalp atışını sağlayan kalp destek cihazının 1 saat 50 dakikalık şarjının kaldığını anladı.

Acil Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gitmesi şarttı. Eşi, kalp koordinatörü Fatma Büyük'e ulaştı.

Büyük, hava yolu ile gelmesi için uçak ve helikopter aradı. Ancak hava durumu nedeniyle Şen'in Antalya'ya ulaştırılamayacağı anlaşıldı.

AMBULANS AYARLADI
Büyük, hemen yapay kalp cihazını satan şirket yetkilileriyle iletişime geçti. En yakın nokta İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bataryayı yollattı. Ayarlanan ambulans, Şen'i Bursa'dan alarak yola çıktı. Tüm kavşaklar açık tutularak zaman kaybı yaşanmadan Şen'in hastaneye ulaşması sağlandı. Burada hazır tutulan batarya ile Şen hayata bağlandı.

ZAMANLA YARIŞ
Sadık Şen, yolda yaşadıklarını anlattı: Ben ambulansta hiç hareket etmedim.

Yoksa bataryam erkenden bitecek ben şu an hayatta olmayacaktım. Fatma Hanım'ın da uyarısı ile çok dikkat ettim. Hastanede hemen şarj ettirilmiş yedek batarya takıldı.

ERDOĞAN ÖZTÜRK