18 yıl sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la buluştu! İşte o fotoğrafın hikayesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de 2003 yılında açılışını yaptığı hastanede kucağına aldığı yeni doğan Selen Gülel, 18 yıl sonra Erdoğan'ın karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı. Başkan Erdoğan büyük sürpriz yaşarken, o anları anlatan Selen Gülel, "Cumhurbaşkanı ile bebeklik fotoğrafımı gördüğümde her zaman 'Bir daha yan yana gelebilir miyiz?' diye düşünüyordum. O hayal gerçek oldu" dedi.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2021, 11:54 Güncelleme 19 Şubat 2021, 14:39
18 yıl sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la buluştu! İşte o fotoğrafın hikayesi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda sporcularla bir araya geldi.

Erdoğan'ın, Rize'de 2003 yılında Başbakan olduğu dönemde açılışını yaptığı hastanede kucağına aldığı yeni doğan Selen Gülel de 18 yıl sonra karşısına modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu olarak çıktı.

Başkan Erdoğan, büyük sürpriz yaşadı. Erdoğan'ın o yıllarda kucağına aldığı Selen bebekle çekilmiş fotoğraf karesi törene damga vurdu.



O FOTOĞRAF KARESİNİN DETAYLARI

Artvinli laborant Selma ile özel sektörde çalışan Enis Gülel'in kızı olan Selen, 15 Temmuz 2003'te Rize'de dünyaya geldi. O gün Rize'de Sayınur Yardımcı Kadın Doğum Hastanesi'nin açılışına katılan dönemin Başbakan'ı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 saat önce dünyaya gelen Selen bebeği kucağına aldı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

18 yaşına gelen ve başarılı bir sporcu olan Selen, modern pentatlonda Türkiye birincisi ve dünya üçüncüsü milli sporcu oldu.



"HAYALİM GERÇEK OLDU"
Başkan Erdoğan ile törende yaşananları anlatan Selen, "Cumhurbaşkanı ile bebeklik fotoğrafımı gördüğümde her zaman bir daha yan yana gelebilir miyiz diye düşünüyordum.

O hayal gerçek oldu. Cumhurbaşkanımız fotoğrafı gördüğünde çok şaşırdı. 'Bu sen misin?' diye sordu. 'Daha önce fotoğrafı neden ulaştırmadınız' dedi.

Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sporcumuzla irtibatı kesmeyelim dedi.

Unutulmayacak çok güzel bir gün yaşadım" dedi.

"ANNEM SAĞLIKÇI OLDUĞU İÇİN ONUN ODASINA YÖNLENDİRMİŞLER"
Selen Gülel, 18 yıl önce çekilen fotoğrafın hikayesini ve Erdoğan ile programda yaptığı sohbeti anlattı. Selen Gülel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin açılışını yapacakmış, annem de sağlıkçı olduğu için onun odasına yönlendirmişler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekibi fotoğrafı çekerek, hastaneye göndermiş.

Fotoğrafın toplantıya getirileceğinden bir gün önceden haberim vardı; ama kesin değildi. Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile o esnada sohbetim oldu. Neden daha önce fotoğrafı onlara ulaştırmadığımı sordu, olimpiyatlardaki beklentimi sordu. Bana da sürpriz oldu, heyecanlandım. 3 yıldır bu sporu yapıyorum, biraz geç başladım yaşıtlarıma göre; ama güzel yol katettik. Bir yılda milli takıma girdim" dedi.



Başkan Erdoğan ile 18 yıl içinde hiç karşılaşmadıklarını belirten Selen Gülel, "18 yıl boyunca hiç iletişim kurmadık. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oturup sohbet etmek çok isterim. En büyük hedefim olimpiyatlarda madalya almak ve küçük bir hedefim daha var ağabeyim ile Survivor'a katılmak" diye konuştu.



"SELEN'İ KUCAĞINA ALIP SEVMİŞTİ"
Selen'in annesi Selma Gülel ise 18 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hastanede yaşanan anısını anlattı. Selma Gülel, "Narkozdan yeni uyanıyor gibiydim, açılış olacağını biliyorduk; ama Başbakan Erdoğan'ın yukarıya çıkacağını bilmiyorduk.

Odaya girdi, Selen'i kucağına aldı. Selen'i sevdi. Hepimiz tebessüm etmiştik, çok mutlu olmuştuk.

18 yıl sonra Selen'in başarı ile onun karşısına çıkması bizi çok onore etti.

Bunun adına ne denir bilmiyorum; ama ben ilahi güç diyorum, Allah isteyince yolları kesiştiriyor.

Biz babamıza bu haberi verince bizimle konuşamadı ağlamaktan" ifadelerini kullandı.