Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii’nde katıldığı 'Regaib Kandili Özel' programında 'kedi' detayı

Son dakika haberi... Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde “Regaib Kandili Özel” programına katıldı. Programda Erbaş'ın kürsüde vaaz verdiği sırada beyaz bir kedinin de Erbaş'ın yanına gelmesi sıcak bir görüntü oluşturdu.

Giriş Tarihi 18 Şubat 2021, 22:29 Güncelleme 19 Şubat 2021, 00:13
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya Camii’nde katıldığı ’Regaib Kandili Özel’ programında ’kedi’ detayı

İÇİNDEKİLER

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde "Regaib Kandili Özel" programına katıldı.

Programda Erbaş'ın vaaz verdiği sırada beyaz bir kedinin de Erbaş'ın yanında görülmesi sıcak bir görüntü oluşturdu.

İşte o kare

AYASOFYA CAMİİ'NDE İLK DEFA İDRAK EDİLDİ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cemaate vaaz vererek katıldığı programla üç ayların habercisi olan Regaip Kandili Ayasofya Camii'nde ilk defa idrak edildi. Cemaatin maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.



Temmuz ayında ibadete açılan Ayasofya Camii'nde yatsı namazı sonrasında ilk Regaip Kandili programı düzenlendi. Üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili programında Kur'an-ı Kerim, mevlit, kasideler okunup, dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da program kapsamında cemaate vaaz verdi.

Erbaş vaazında, "İnsanlığın ve İslam aleminin savaşlar, salgın hastalıklarla ve pek çok kötülüklerle, musibetlerle, felaketlerle karşı karşıya kaldığı süreçten geçtiği şu günlerde bizlere düşen görev sabrı kuşanmak, musibetler karşısında direnç göstererek zorluklarla mücadele etmektir. Asla yılmadan ve umutsuzluğa düşmeden istikamet üzere sebat etmektir. Sabır, azimle yılmadan mücadele etmektir. İnsanoğlu fıtraten zayıf ve aceleci oluşu hasebiyle zaman zaman karamsarlığa ve ümitsizliğe sürüklenebilmektedir. Fakat Allah'a gönülden iman eden bir mümin için asla ümitsizlik söz konusu olamaz. Bizler inanıyoruz ki, üzerimize düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirip, halimizi Rabbimize arz ederek onun merhametine iltica ettiğimiz sürece Cenabı Mevla bizlere bütün bu zorluklardan ve sıkıntılardan çıkış imkanı yaratacaktır." ifadelerine yer verdi.

Erbaş'ın vaazı ve edilen hatim duasının ardından program sona erdi. Namaz ve kandil programı sırasında cemaatin maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü.


ERBAŞ TWITTER'DAN DA PAYLAŞTI
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Regaib gecesini idrak ettiğimiz Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nden güzel bir hatıra" ifadelerine yer verdi.