Ahmet Davutoğlu HDP'nin safına katılarak Gara şehitleri üzerinden PKK'yı değil devleti hedef gösterdi

Başkan Erdoğan'ın AK Parti il kongresi esnasında Gara şehidinin annesini arayarak konuşmasına, "En acısı onunla milyonlarca kişinin önünde konuşarak bir siyasi propagandaya bu şehit acısını alet etmesidir" diyen Davutoğlu, bu açıklamasının üzerinden bir gün bile geçmeden kendisiyle çelişerek terör örgütü PKK'nın katlettiği 13 Gara şehidi üzerinden siyaset yapmaya kalkıştı. Adeta HDP ve Kandil'in değirmenine su taşıyan Davutoğlu, 13 şehidin acısı henüz tazeyken siyasi rant peşine düşerek terörü değil devleti hedef gösterdi.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2021, 17:00 Güncelleme 17 Şubat 2021, 17:47
Ahmet Davutoğlu HDP’nin safına katılarak Gara şehitleri üzerinden PKK’yı değil devleti hedef gösterdi

İÇİNDEKİLER

Ahmet Davutoğlu, partisinin sosyal medya hesaplarından tepki çeken açıklamalarda bulundu.

TERÖRİSTLERİ DEĞİL DEVLETİ YIPRATMA PEŞİNDE!
Planlama, uygulama ve kamu iletişimi açısından harekata ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Davutoğlu, "Milli Savunma Bakanı, Meclis'te yaptığı açıklamayla operasyonun başarısızlığını itiraf etmiştir. Bu, başarısız bir operasyondur. Bu, sorumsuz bir operasyondur." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın mağaraya hava bombardımanıyla etki etmenin mümkün olmadığını söylemesine rağmen "Hava harekâtı yaptığınızda bunun sizin vatandaşlarınızı da vurabileceğini, ya da teröristlerin o sırada alıkoyduklarını öldüreceğini hesaba katmak zorundasınız. Nitekim öyle olduğu açıklandı." ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Planlama, uygulama ve iletişimde hata yapıldı. Bir kere önce siviller dendi, sonra alıkonulan güvenlik güçlerimiz olduğu ortaya çıktı. Krizi kontrol edemedi hükümet. Herkesin ortak meselesi olan terörle mücadeleyi sadece hükümeti ilgilendiren bir konuymuş gibi gösterip, soru soran muhalefeti de PKK yanlısı terörist ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar doğru işler değil. Bütün soru işaretlerinin kaynağı da muhatabı da hükümettir."

BAŞKAN ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞTİ KENDİYLE ÇELİŞTİ

Önceki gün yaptığı açıklamada Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'şehitleri siyasi propagandaya alet etmekle' suçlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sözlerini bir günde unuttu. Erdoğan'ın şehit annesi ile görüşmesini 'siyasi propaganda' olarak yorumlayan Davutoğlu, HDP'nin Gara şehitleri ile ilgili iddialarına benzer açıklamalarda bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN