CHP'li İBB çalış(m)ıyor! İmamoğlu kar yağışında da sınıfta kaldı! Kaldırımları belediye yerine vatandaşlar tuzladı

Meteoroloji günler öncesinden kar yağışı için İstanbul’u uyarmış, yoğun kar yağışının günlerce süreceğini ve hava sıcaklığının eksinin altına düşeceğini açıklamıştı. Meteoroloji’nin bu açıklamaları CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin harekete geçmesini sağlayamadı. Kar yağışı öncesinde binlerce personelle kar çalışmalarına hazır olduklarını söyleyen İBB’nin aslında hiç hazır olmadığı gözler önüne serildi. Sokaklar ve ana caddeler buz pistine döndü. Arabalar kaza yapmamak için direnirken vatandaşlar düşmemek için adım adım ilerledi. Bazı vatandaşlar ise İBB’nin yapmadığı tuzlamayı kendi imkanlarıyla yaptı.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2021, 12:13 Güncelleme 16 Şubat 2021, 12:27
CHP’li İBB çalışmıyor! İmamoğlu kar yağışında da sınıfta kaldı! Kaldırımları belediye yerine vatandaşlar tuzladı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı İstanbul'da kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kar yağışının etkisiyle hava sıcaklıkları bir anda eksilere düşünce yollar ve kaldırımlarda buzlanma yaşandı.

Özellikle ara sokaklarda buzlanan yollar nedeniyle vatandaşlar yolda kaldı.

Araçlar yoldan çıkamazken birçok kişi de yürümekte güçlük çekti. Bazı vatandaşlar da kaldırımları tuzladı. Şişli ara sokaklarda buzlanan yollarda kalan otomobiller yokuşları çıkamadı.

Patinaj yapan otomobiller itilerek kenara çekildi.

YAYALAR AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ
Yokuş aşağıya inenler buzlu yollarda ayakta durmakta güçlük çekti.

Üst geçitlerden geçmek isteyenler ise tırabzanları tutarak ilerledi. Yolun karşısına geçmek isteyen bir kişi zorlukla yürüdü. Birçok kişi de duvar kenarlarını tutarak gitmeye çalıştı.Bazıları da düşmekten kurtulamadı.

Tuzlama aracının yolları tuzlamasıyla buzlar çözüldü. Yokuştan inemeyenler tuzlama aracının arkasından yürüdü. Şişli'de buzlu yollarda zor anlar yaşadılar.

7 BİN PERSONEL NEREDE?
Kar yağışı uyarılarının hemen ardından İBB'den yapılan açıklamada İstanbul'da 7 bin personelin görevlendirileceği ifade edilmişti. Ancak Şişli'den Esenyurt'a birçok ilçede yaşanan buzlanmalar hatta Beylikdüzü istikametinde e-5'in buz tutması Ekrem İmamoğlu yönetiminin sınıfta kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

PANDEMİDE ARABA YERİNE OTOBÜS
İmamoğlu, kar ile ilgili yaptığı paylaşımda pandemiye rağmen "İstanbulluları zorunlu olmadıkça şahsi araçlarını kullanmamaları, toplu taşımayı tercih etmeleri, araçlarda da mutlaka kar lastiği kullanılması konusunda uyarmak isterim" ifadelerini kullanması da büyük tepki çekti.