CHP Sözcüsü Faik Öztrak milletin aklıyla adeta dalga geçti: "Terör örgütü propagandası yapmamak için ‘PKK’ demiyoruz"

Küçük oy hesapları uğruna Kandil'in sözcüsü HDP ile kol kola giren CHP, müttefikini kızdırmamak için terör örgütünün adını anamıyor bile. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, terör örgütünün adının telaffuzu konusunda sorun yaşamadıklarını belirttikten hemen sonra verdiği örnekte de "PKK" diyemedi. Milletle adeta dalga geçen Öztrak, PKK adının telaffuz edilmesinin terör örgütünün propagandası anlamına geldiğini savundu.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 17:15 Güncelleme 15 Şubat 2021, 17:24
CHP Sözcüsü Faik Öztrak milletin aklıyla adeta dalga geçti: Terör örgütü propagandası yapmamak için ‘PKK’ demiyoruz

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi MYK'sı sonrası, parti sözcüsü Faik Öztrak, kameralar karşısına geçti. Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra Öztrak'a, gazeteciler tarafından "Kılıçdaroğlu'nun Gara mesajında PKK ifadesini kullanmaması ile ilgili eleştiriler var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu yöneltildi.

"SORUNUMUZ YOK" DEDİ AMA YİNE PKK DEMEDİ!
Terör örgütünün adının telaffuzu ile ilgili bir sorun yaşamadıklarını belirten Öztrak, bu sözlerinin hemen ardından verdiği örnekte de "PKK" demeden terör örgütü ifadesini kullandı. Öztrak şunları söyledi:

"Bizim bölücü terör örgütünün ismini telaffuz etmekte bir sıkıntımız olamaz. Yaptığımız açıklamalarda bunu telaffuz etmişizdir. Bölücü terör örgütünün suikast girişiminde bulunduğu genel başkan CHP genel başkanıdır. Vatandaşlarımızın katledilmesi çok vahim bir olaydır. Hükümetin başarısız olduğu bir olayda örgütün adının telaffuz edilmesi örgütün propagandasının yapılmasından başka bir şey değildir. Bizim adını telaffuz etmekte hiçbir çekincemiz yoktur."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN