Sevgililer Günü yaklaştı internet adeta sahte parfüm çarşısına döndü: Sahte parfüm nasıl anlaşılır?

Sevgililer Günü yaklaştı, internet adeta sahte parfüm çarşısına döndü. Ortalama bin lira olan ünlü markaların parfümlerinin 200- 300 liralara satılması görenlerin kafasını karıştırdı. Uzmanlar uyardı: Sadece düşük fiyatlılar değil, pahalılar da sahte çıkabilir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2021 Güncelleme 06 Şubat 2021, 07:00
Sevgililer Günü yaklaştı internet adeta sahte parfüm çarşısına döndü: Sahte parfüm nasıl anlaşılır?

İÇİNDEKİLER

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, gözler gözde hediye seçenekleri arasında yer alan parfümlere çevrildi.

Ancak internet adeta sahte parfüm çarşısına döndü. Aynı parfümlerin birbirinden çok farklı fiyatlara satılması da kafaları karıştırdı.

Öyle ki; 100 ml'lik Bleu de Chanel erkek parfümü bin 20-bin 165 liraya satılırken, 199 liralık fiyat koyan da bulunuyor. 100 ml'lik Tom Ford Black Orchid Edp kadın parfümünü ise bin 200 liraya da 369 liraya sunan da var.

Dior'un kadın parfümü J'adore Edp 100 ml yaklaşık bin 500 liraya satılırken, 450 liralık fiyatlar da hayrete düşürüyor. Uzmanlar, parfümün, gerçek fiyatının çok altında satılıyorsa büyük ihtimalle sahte olabileceğini belirterek, "Ancak parfümleri sahte olduğu anlaşılmasın diye yüksek fiyata satanlar da var. Pahalı olan gerçek anlamına gelmez" uyarısı yapıyor.

NASIL ANLAŞILIR?
Orijinal parfümlerin kutusu ve kapak simetriği kusursuz, yazıları parlaktır.


Gerçek parfüm şişeleri, iyi korunması ve kırılmaması için ona özel olarak üretilmiş beyaz kartonların içinde gelir. Karton kalitesizse ürün kesin sahtedir.


Gerçek parfümlerin seri numarası hem kutusuna hem de şişesine işlenmiştir. Seri numarası her ikisinde birden yazmayan ya da farklı numaralar yazanlar sahtedir.


Orijinal ve sahte parfüm arasında renk farkı var. Ünlü markalar parfümlerinde çok fazla renklendirici kullanmaz. Sahte parfümler ise canlı renklere sahiptir.


Parfümü beyaz bir peçeteye sıkın ve iz bırakıp bırakmadığını kontrol edin. Sahte parfüm içerdiği renklendiriciler nedeniyle iz bırakacaktır.


Sıktığınızda kokusu 1-2 saat içinde uçuyorsa ve ekşiyorsa sahtedir.


Sıktığınızda içeriği tüm kokuları anında alıyor ve algılayabiliyorsanız sahtedir. Orjinali farklı sürelerde kendisini gösterir.