Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı var mı? 14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna çiftler yanıt arıyor. Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü için çiftler birbirlerine hediyeler alıyor ve bu anlamlı gün kutlanıyor. Ancak bu yıl pandemi dolayısıyla bu özel günde sokağa çıkma yasağı olup olmadığı merak ediliyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir duyuru geldi. Peki Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı var mı?

Giriş Tarihi 05 Şubat 2021, 10:29 Güncelleme 05 Şubat 2021, 10:29
Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı var mı? 14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı?

İÇİNDEKİLER

Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı var mı? 14 Şubat Sevgililer Günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? gibi sorulara arama motorlarında yanıt aranmaya başlandı. Yılın özel günlerinden birisi olan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vatandaşlar sokağa çıkmalarının yasak olup olmadığını merak ediyor. İçişleri Bakanlığı da bu tarihle ilgili alınan önlemleri duyurdu.

SEVGİLİLER GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Koronavirüs Tedbirleri İstisnası Hakkında" konulu ek genelge gönderdi.

Genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanları, durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Ayrıca bu kapsamdaki eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş gibi) kullanma kısıtlamasından da muaf olacak.

3 GÜN İÇİN KARAR

Edinilen bilgiye göre, "Çiçek Satışı Yapan İş Yerleri" konulu ek genelge, 14 Şubat dolayısıyla talepte yaşanacak yoğunluk göz önünde bulundurularak hazırlandı.

Genelgeye göre çiçek satışı yapan iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-00.00 saatlerinde evlere servis, 13-14 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-17.00 saatlerinde iş yerinden ve evlere servis, 10.00-00.00 saatlerinde ise sadece evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

14 ŞUBAT SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

14 Şubat tarihi Pazar'a yani hafta sonuna denk geliyor ve bu nedenle yasak kapsamına giriyor.