SON DAKİKA: Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "yeni anayasa" görüşmesi

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 1 saat sürdü. Başkan Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmenin temel gündem maddesi 'Yeni Sivil Anayasa' idi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2021, 07:05 Güncelleme 04 Şubat 2021, 19:30
SON DAKİKA: Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’den yeni anayasa görüşmesi

İÇİNDEKİLER


Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Saat 15.37'de başlayan ve basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

GÜNDEMDE YENİ ANAYASA VAR
Başkan Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşmenin temel gündem maddesinin 'Yeni Sivil Anayasa' olacağı konuşuluyordu. İkilinin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokasyonları da masaya yatırması bekleniyordu.

NE KONUŞTULAR
Detayları A Haber Muhabiri Lamia Ayhan aktardı. Görüşmenin 1 saat sürdüğünü belirten Ayhan, Başkan Erdoğan'ın yaptığı anayasa çağrısına ve Bahçeli'nin desteğine değindi.

Ayhan'ın ifadeleri şu şekilde:
Şu anda Cumhur İttifakı'nın sandalye sayısının 337 olduğunu ifade edelim. Bundan sonra her iki parti ayrı ayrı çalışma mı yürütecek. Nasıl bir çalışmanın yapılacağı detaylı bir şekilde ele alındı iki lider tarafından bunun yanı sıra özellikle iç siyasete ilişkin genel değerlendirmenin yapıldığını da söyleyebiliriz.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NI DA KABUL ETTİ
Erdoğan, Bahçeli'yi uğurladıktan hemen sonra ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ı da kabul etti.

BAŞKAN ERDOĞAN 'YENİ SİVİL ANAYASA' ÇIKIŞI YAPMIŞTI
Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası 'Yeni Sivil Anayasa' çağrısı yapmış, şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'dan beri darbeciler tarafından yapılan Anayasalar olduğu ortadadır. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Anayasa çalışması milletin gözü önünde ve tüm temsilcilerinin katılımı ile olmalıdır ve milletin takdirine sunulması gereklidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN