Vanlı Gürkan İmre inşaatlardan harçlığını çıkardı

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan Aslı ve Celal İmre çifti, büyük zorluklara katlanarak 10 çocuğunu okutmayı başardı. Çocuklardan 3’ü doktor, 4’ü öğretmen, 1’i mühendis, 1’i hemşire oldu. Aralarındaki Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre’nin ise ilham verici bir başarı hikayesi var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2021 Güncelleme 02 Şubat 2021, 07:01
Vanlı Gürkan İmre inşaatlardan harçlığını çıkardı

İÇİNDEKİLER

Van'ın Edremit ilçesinde yaşayan Aslı ve Celal İmre çifti, büyük zorluklara katlanarak 10 çocuğunu okutmayı başardı. Çocuklardan 3'ü doktor, 4'ü öğretmen, 1'i mühendis, 1'i hemşire oldu.

Aralarındaki Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürkan İmre'nin ise ilham verici bir başarı hikayesi var.

KAR-KIŞ DEMEDİ
İmre, lise döneminde yaz tatillerinde bir yandan inşaatlarda çalışıp kendi harçlığını çıkarıyor bir yandan da kış aylarında okula gidiyordu.

20 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Gürkan İmre, bu süreçte de yine harçlığını çıkarabilmek için inşaatlarda çalışmayı sürdürdü.

2008'de Cerrahpaşa'dan mezun olan İmre, uzmanlığını ise Kardiyoloji üzerine İstanbul Üniversitesi'nde 2014'te tamamladı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan doktor, öğrenciliğinde inşaatlarda çalışırken çekilmiş fotoğraflarına bakarken duygulandı. İmkansızlığın bahane olmayacağını gösterdi.

Gençlere seslenen Dr. İmre, "Hayallerinizin peşinden koşun. Ben ilkokulda hayalim doktor olmaktı. Bizim yörenin çocuklarında hepsinde doktor ya da öğretmen olmak var. Ben liseden sonra fizik öğretmenliği kazandım. Ama hayalimde doktor olmak vardı. O yüzden 3'üncü sınıfta bıraktım. Sonra doktorluğu kazandım. Çok mutluyum" diye konuştu.