Sicili bozuk ABD'den bir provokatif paylaşım daha! Boğaz'dan geçerken 'Biz kırmızı ışıkta durmayız' mesajı

2018 yılında savaş gemisinin burnunda bir silahın başında dürbünle 3. Köprü Yavuz Sultan Selim'e doğru bakan bir Amerikan askeri fotoğrafın paylaşan, 2016 yılında ABD Donanması'nın 241. yıl dönümü için resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Türkiye'ye küstah bir gönderme yapan ABD, bu kez İstanbul Boğazı'ndan geçişini 'Biz kırmızı ışıkta durmayız' notuyla paylaşmasıyla tepki çekti.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2021, 11:39 Güncelleme 02 Şubat 2021, 11:50
Sicili bozuk ABD’den bir provokatif paylaşım daha! Boğaz’dan geçerken ’Biz kırmızı ışıkta durmayız’ mesajı

İÇİNDEKİLER

ABD Deniz Kuvvetleri, sosyal medya platformları Twitter ve Instagram hesapları üzerinden fırkateynin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün altından geçtiği sırada çekilen fotoğraflarını paylaştı.



"KIRMIZI IŞIKTA DURMAYIZ" MESAJI
Provokatif fotoğraf, "Biz kırmızı ışıkta durmayız" notuyla servis edildi. Paylaşımda "Daima Hazır" etiketi de kullanıldı.

BU İLK VAKA DEĞİL!
2018 yılında Amerikan donanma güçleri, Twitter'daki duyurusunda Carney gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişini ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü gösteren bir fotoğraf kullandı. Amerikan donanması, bu fotoğrafı Avrupa'daki güçlerinin Twitter sayfasının banner görseli de yaptı.

Fotoğrafta savaş gemisinin burnunda bir silahın başında dürbünle 3. Köprü Yavuz Sultan Selim'e doğru bakan bir Amerikan askeri de görülüyor.

KÜSTAH PAYLAŞIM HALA AKILLARDA
2016 yılında ABD Donanması'nın 241. yıl dönümü için resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Türk bayrağı detayı dikkat çekmişti. Tought, Bold, Ready "dayanıklı, cesur, hazır" şeklinde yapılan paylaşımda Türk bayrağına karşı adeta savaş açtığı mesajı verilmişti.

Paylaşımda kullanılan görselin, Berberi Savaşı'nın temsili tablosu olduğu belirtildi. Amerikalılar, bu savaşa kadar Osmanlı İmparatorluğu'na oldukça yüklü miktarda vergi ödüyordu.

İşte ABD Donanması'nın o mesajı:



"TOPUNUZ GELİN ULAN"
ABD Donanması'nın skandal paylaşımına sosyal medya kullanıcıları sert tepki göstermişti. İşte o tweetlerden bazıları;

- Buyursunlar bizim için savaş düğündür
- Oradaki Türk bayrağının sapını John Bass'a hediye edeceğiz
- Atalarımız sağolsun. kime değdiyse hoplatmış. Kuyruk acısı hepsinde.
- Hep düşünürüm bu alçakların sonu nasıl gelecek diye... İnşallah bizim elimizden gelir, bu kutlu vazifeyi bize nasip eder Rabbim.
- Varsa şekliniz Anadolu'ya bekleriz
- Topunuz gelin ulan