Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa tepki gösteren öğrencilerin fişlendiği ortaya çıktı!

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasının ardından CHP ve HDP'li isimler üniversiteyi karıştırdı. Daha önce DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken grupların sahneye çıktığı Boğaziçi Üniversitesi'nde bu kez Kabe-i Muazzama fotoğrafına LGBT paçavrası ve şahmeran figürü yerleştirildi. Bu skandala sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ise fişlendiği ortaya çıktı. Yapılan fişleme listelerinde de bazı öğrencilerin yanına "bulundu", "BİSAK rtledi" tarzında notlar düşüldüğü görüldü.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2021, 22:52 Güncelleme 02 Şubat 2021, 13:37
Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa tepki gösteren öğrencilerin fişlendiği ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasının ardından CHP ve HDP'li isimler üniversiteyi karıştırdı.

KABE'YE SAYGISIZLIK
Daha önce DHKP-C marşı eşliğinde halay çeken grupların sahneye çıktığı Boğaziçi Üniversitesi'nde bu kez Kabe-i Muazzama'nın üzerine LGBT paçavrası ve şahmeran figürü yerleştirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI
Skandalın ardından soruşturma başlatıldı ve 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2'si "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİ FİŞLEDİLER
Kabe-i Muazzama'ya yapılan bu saygısızlığa teğki yağdı. Sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ise fişlendiği ortaya çıktı.

Fişlenen öğrencilerden:
"Bize muhbir diye damga vurup, hatta isimlerimizi liste yapıp hocalara şikayet etmekle, yurt dışı akademilerinde önümüzü kesmekle, ifşa etmekle falan tehdit ediyorlar."

"burası 15k'lık boğaziçi buddy grubu. ellerinde hiçbir delil yok iken beni 15 bin insanın önüne bu şekilde iftira atarak hedef gösterdiler. ifşacılık ve iftira budur işte. nasıl iki yüzlü olduklarını göstermek için attım bunu. yoksa buradan atılmak benim için bir şeref nişanesidir"

"sevgi yumağı çok sevgili saygılı "liberal" boğaziçili arkadaşlar. adam fişleme işine girip beni de çok sevgili saygılı listenize almışsınız. hiçbir zaman doğru bildiğimizi söylemekten çekinmedik, hiçbir zaman kimsenin hakkına tecavüz etmedik, etmeyiz de."

Öğrencilerin isimlerinin yer aldığı liste bir facebook grubundan paylaşıldığı ve öğrencilerin tehdit edildiği ortaya çıktı.

İşte o fişleme listesi ve skandal yazışmalar:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama'ya yapılan saygısızlığa sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini fişleyen ve tehdit eden Facebook grubu hakkında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

SKANDALA TEPKİ YAĞDI
Boğaziçi Üniversitesi mensuplarının yer aldığı bir grup üzerinden liste tutularak Kabe'yi savunan öğrencilerin isim isim fişlendiğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada tepki yağdı.

İşte o tepkilerden bazıları: