SON DAKİKA: CHP'den 'Muharrem İnce'ye mesaj: Randevu al gel

Son dakika haberi! CHP'de parti kurmasından oyları böleceği gerekçesiyle çekinilen Muharrem İnce diyalog kanalları işletilemiyor. Son olarak CHP'liler İnce'nin çağrılmak yerine randevu istemesi gerektiğini söyleyince İnce ve taraftarlarını kızdıracak yeni bir tartışma ortamı doğdu. CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İnce arasında bir görüşme olup olmayacağı konuşulurken bir kaynak, ‘Randevu isterse veririz ama özel olarak çağırmayız’ dedi.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2021, 10:43 Güncelleme 29 Ocak 2021, 10:43
SON DAKİKA: CHP’den ’Muharrem İnce’ye mesaj: Randevu al gel

İÇİNDEKİLER

CHP'den istifa edecekleri ve Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel karar arifesinde.

Üç isim, yapacakları toplantının ardından istifa ya da CHP'de kalma yönünde bir karar verecek.

İşte Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeni parti kurmanın arefesinde olan Muharrem İnce ve taraftarlarını kızdıracak ifadeler;


"MUHARREM İNCE RANDEVU ALIRSA GELSİN"
Bu arada gözler Kılıçdaroğlu ve İnce arasında bir görüşme olup olmayacağına çevrildi. CHP'li bir kaynak, "Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'ndan randevu isterse randevu veririz ama özel olarak çağırmamız mümkün değil, o geçti" değerlendirmesini yaptı.



BİR MEKTUP GÖNDERİLMİŞTİ
Bir süredir partinin çeşitli konulardaki politikalarından rahatsızlık duyan Çelebi ve Aksoy, Kılıçdaroğlu'na 10 Aralık'ta "dar kadroculuk ve ekipçilik" ve "ittifak" eleştirisi içeren bir mektup yazdı. İstifa ederek İnce'nin kuracağı partiye geçecekleri iddia edilen üç milletvekili yakın takibe alındı. Parti yönetimi vekillerle birkaç kez bir araya geldi. Son olarak Kılıçdaroğlu, salı günü Meclis'teki makamında milletvekilleriyle 1.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından, "İstifa edeceğiniz iddialarına ne diyorsunuz" sorusuna Çelebi, "şu an öyle bir durum yok" yanıtını verdi.


ŞU AN BEKLİYORUZ
Edinilen bilgiye göre, üç milletvekili kendi aralarında yapacakları bir değerlendirme toplantısının ardından karara varacak. Üç milletvekilinin ne yapacaklarına ilişkin yoklamalara, "şu anda beklemedeyiz" dedikleri öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU "GİTME KAL" DEMEZ!
Üç vekil ile yapılan görüşme trafiğinin ardından gözler Kılıçdaroğlu ve İnce arasında da bir görüşme olup olmayacağına çevrildi.

Milliyet'in haberine göre, CHP'li bir kaynak, "Kendileri isterse randevu verilir. Ama Kılıçdaroğlu çağırıp, 'gel konuşalım, gitme, parti içinde kal' demez. Kılıçdaroğlu randevu isteyen herkese randevu verir. İnce de bizim için randevu isteyenlerden biridir. İnce, Kılıçdaroğlu'ndan randevu isterse, randevu veririz ama özel olarak çağırmamız mümkün değil, o geçti" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN