TAKVİM, Uludağ’daki ‘karona gecesi’ni haber yaptı! Gündemi sarstı (Koronavirüs haberleri)

Takvim, Uludağ'daki 'karona gecesi'ni haber yaptı gündemi sarstı! Korona partisine katılanların salgına ne kadar Fransız kaldığı ise otelin adında saklıydı. İçişleri Bakanlığı, skandal parti üzerine düğmeye bastı. Eğlencenin yapıldığı tesis 10 gün kapatıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2021 Güncelleme 27 Ocak 2021, 07:00
TAKVİM, Uludağ’daki ‘karona gecesi’ni haber yaptı! Gündemi sarstı Koronavirüs haberleri

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Coronavirüs'e savaş açtı. Doktoru hemşiresi, canını hiçe saydı. Esnaf, dükkanını kapattı. Çocuklar ve gençler ise okulların açılması için gün saydı. Ancak bir grup vatandaş yine tedbirsiz davrandı. Sömestri fırsat bilerek, soluğu Uludağ'da aldı. Gündüz pistlerde, gece partilerde kurallar hiçe sayıldı.

Tepki çeken görüntülerin ardından düğmeye basıldı. Partiye katılanlara 76 bin lira ceza yazıldı. Tedbirlere uymayan oteller ise 10 gün süreyle kapatıldı. İçişleri Bakanlığı da yeni genelge yayınladı. Bölgedeki otel ve tesislerin ekiplerce denetleneceği açıklandı. Saat 22.00'dan sonra müzik yayını yasaklandı.

3. PİK TEHLİKESİ
Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, görüntüleri eleştirdi. "Tedbirsiz hareketler, salgında üçüncü zirve tehlikesine neden olur. Bu da salgının sürecini uzatır" dedi.

EN BABA MUTLULUK
Antalya Manavgat'ta Cihan Albak (36), 11 Aralık'ta COVİD-19'a yakalandı. Yoğun bakıma alındı. O, hayat mücadelesi verirken eşi Ülkü aynı hastanede doğum yaptı. 42 gün sonra yoğun bakımdan çıkan genç adam, dün ilk kez oğlu Eymen'i kucağına aldı. Hikayesi, doktorlarını bile duygulandırdı.

DOĞRU HESAP EDİRNE
Uzunköprü'deki Karayayla köyünde salgına karşı sıkı tedbirler alındı. 183 kişinin yaşadığı bölgede, hiç pozitif vaka çıkmadı. Muhtar Nevzat Öztürk köye gelen herkese HES kodu sorgulaması yaptıklarını açıkladı. "Hastalığı köyümüze sokmayacağız" ifadesini kullandı.

AŞIRDILAR!
Dünyada, aşılama yarışı başladı. Kanada, her bir vatandaşı için 5 defa uygulanacak kadar aşı aldı! Bilim insanları ise farklı bir noktaya vurgu yaptı. İlerleyen dönemde, kedi köpek gibi evcil hayvanların da aşılanabileceğini açıkladı.

HAYALET POZİTİF UYARISI
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü tehlikeye dikkat çekti. Semptom göstermeyen ya da rahatsızlandığı halde hastaneye gitmeyerek virüsü yayanların, gerçek vakadan daha fazla olduğunu söyledi.