Başkan Erdoğan: Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. İstanbul Fırkateyni'mizi de 2023'e yetiştireceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda, MİLGEM Projesi’nin 5’inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni’nin Denize İniş Töreni’ne katıldı. Erdoğan, "Anadolu gemimizden sonra yerli ve milli olarak planlayacağımız uçak gemimiz, bizi bu anlamda en üst lige taşıyacaktır. Süratle bunun adımını atacağız" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2021 Güncelleme 24 Ocak 2021, 06:57
Başkan Erdoğan: Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. İstanbul Fırkateyni’mizi de 2023’e yetiştireceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, MİLGEM Projesi'nin 5'inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni'ne katıldı.

İstanbul Fırkateyni'nde yüzde 75'lik milliliğe ulaştık. Türkiye milli güvenliğini garanti etmek, dostlarını da korumak için caydırıcılığını en üst düzeyde tutmaktadır.
Kendi savaş gemisini yapan 10 ülke içinde yer alıyoruz. İHA, SİHA üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız.
İçimizdeki gafillerin karalama kampanyalarına rağmen hava araçlarımız tüm dünyada takdir ediliyor. Türk SİHA'ları elde ettikleri başarılarla harp yöntemlerini değiştiriyoruz.

Kötü komşular bizi ev sahibi yaptı. Güya dostuz, NATO'da beraberiz. Kamera istiyoruz, vermiyor. Niye, "Sen Ermenistan'la savaşıyorsun." Hamdolsun bunu da kendimiz üretir hale geldik.