MHRS sabit telefon numarası nedir? MHRS randevu alma numarası kaç?

MHRS sabit telefon numarası nedir? MHRS randevu alma numarası kaç? Sorularının yanıtları gün içerisinde çok sık araştırılan bilgiler arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) vatandaşlara büyük kolaylık sunuyor. Özellikle koronavirüs salgınının olduğu şu günlerde hastaneye gitmeden randevu almak isteyen vatandaşlar MHRS sabit telefon numarasını sorgulamaya başladı. İşte merak edilen tüm bilgiler…

Giriş Tarihi 21 Ocak 2021, 09:54 Güncelleme 21 Ocak 2021, 09:55
MHRS sabit telefon numarası nedir? MHRS randevu alma numarası kaç?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs riskinden dolayı doktora gitmek yerine sağlık işlemlerini uzaktan halletmek isteyenler randevu alma, tahlil sonucu sorgulama gibi işlemlerini yapmak için MHRS sisteminden yardım alıyor. Bu noktada özellikle yaşlı vatandaşlar sabit numaraları merak ediyor. Arama motorları üzerinden çok fazla sorgulanan MHRS sabit telefon numarası nedir? MHRS randevu alma numarası kaç? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

MHRS SABİT TELEFON NUMARASI

ALO 182 numaralı çağrı merkezi ile 7/24 ulaşabilirsiniz

MHRS RANDEVU ALMA İŞLEMİ

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yeni üyelik almak için www.hastanerandevu.gov.tr internet adresine gidilerek, sağ tarafta yer alan "Randevu Al" butonuna bastıktan sonra yönlendirilen sayfa MHRS giriş ekranı. Giriş ekranında isterseniz e-devlet ile giriş yapabilir, isterseniz de "Yeni Üye" seçeneğine tıklayarak üyelik işleminizi yapabilirsiniz. Üye olurken sizde belirleyeceğiniz bir şifre ve T.C. kimlik numaranız ile işlemi tamamlayabilirsiniz.

Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek "Yeni Üye" bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS TELEFON NUMARASI DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

MHRS'ye T.C kimlik numarası ve şifreniz ile girdikten sonra "Hesap Bilgilerim" kısmında iletişim bilgilerini seçiyorsunuz ve telefon numaranızı buradan değiştirip güncel halini kaydedebiliyorsunuz.

MHRS TAHLİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastanelerde sıra saatlerce sıra bekleme sorunu hem hastalar hem de hasta yakınları için ortadan kalktı. İnternet üzerinden, istenilen hekimi seçerek randevu alınabilir ya da yaptırılan tahlillerin sonuçlarının çıkıp çıkmadığını kontrol edilebilecek.
Bu uygulamalardan faydalanmak için öncelikle www.hastanerandevu.gov.tr internet adresine giderek giriş yapmak gerekiyor. Eğer daha önce üyelik almadıysanız, yeni üyelik oluşturmalısınız.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde yeni üyelik almak için www.hastanerandevu.gov.tr internet adresine gidilerek, sağ tarafta yer alan "Randevu Al" butonuna bastıktan sonra yönlendirilen sayfa MHRS giriş ekranı. Giriş ekranında isterseniz e-devlet ile giriş yapabilir, isterseniz de "Yeni Üye" seçeneğine tıklayarak üyelik işleminizi yapabilirsiniz. Üye olurken sizde belirleyeceğiniz bir şifre ve T.C. kimlik numaranız ile işlemi tamamlayabilirsiniz. MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde giriş yaptıktan sonra, hangi hastanede tahlil yaptırdıysanız o hastaneyi seçerek, hastanenin ilgili tahlil sonuçları sayfasında size verilmiş olan randevu sonuç bilgileriniz ile sisteme tekrar giriş yaparak tahlil sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Burada bilinmesi gereken en önemli nokta ise tahlil sonuçları için sistem üzerinde her hastanenin farklı gösterme sisteminin bulunması. Yani bazı hastanelerde tahlil sonucunuzu görebilmek için doğum tarihi, barkot numarası gibi bilgiler istenebilir. Bu gibi durumlarda da hastaneyi arayarak MHRS tahlil sonuçlarınızı öğrenebilmeniz için gerekli olan bilgileri alabilirsiniz.