Kamala Harris kimdir, kaç yaşında, nereli? Joe Biden yardımcısı Kamala Harris hayatı!

ABD Başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden'ın yardımcısı Kamala Harris kimdir? Söylemleriyle sık sık öne çıkan isimlerden biris olan Kamala Harris, anne tarafından Hint, baba tarafından ise Jamikalı olmasıyla biliniyor. İşte Kamala Harris hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 21 Ocak 2021, 10:10 Güncelleme 21 Ocak 2021, 10:10
Kamala Harris kimdir, kaç yaşında, nereli? Joe Biden yardımcısı Kamala Harris hayatı!

İÇİNDEKİLER

Kamala Harris kimdir kaç yaşında nereli? ABD Başkanı Joe Biden yardımcısı Kamala Harris hakkında sık sık araştırma yapılıyor. Sözleri ve görüşleriyle gündeme oturan Kamala Harris, ABD Başkan Yardımcısı pozisyonuna getirildi. Harris, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den başkan olmak için parti içi ön seçimlere katılmış, ancak yeterli başarıyı gösterememesinden ötürü çekilmiştir.

KAMALA HARRIS KİMDİR?

Kamala Devi Harris, 20 Ekim 1964 tarihinde California'da dünyaya geldi. Avukat ve politikacı olarak görev yapmaktadır. 32. Kaliforniya Başsavcısı olan Kamala Harris 2010 yılında yapılan Kaliforniya eyalet seçimlerinde başa gelmiştir.

Harris, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den başkan olmak için parti içi ön seçimlere katılmış, ancak yeterli başarıyı gösterememesinden ötürü çekilmiştir. Ağustos'ta ise DP'nin başkan adayı Joe Biden'ın yanında başkan yardımcısı adayı olarak yer alacağı açıklanmıştır.

Harris, anne tarafından Hindistan, baba tarafından ise Jamaika asıllıdır.

Amerika başkan yardımcılığına aday olan ilk Afrikalı Amerikan, Asyalı Amerikalı ve (Demokrat Geraldine Ferraro ile Cumhuriyetçi Sarah Palin'in ardından) üçüncü kadın adaydır.

2021 yılı itibariyle ABD Başkan Yardımcılığı görevini üstlenecek kişidir.