SON DAKİKA: Edirne'deki tarihi müftülük binası alev alev yandı

Son dakika haberine göre, Edirne Müftülüğünün tarihi iki katlı ahşap binası çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangında kullanılamaz hale gelen konağın soğutma çalışmaları 4 saat sürdü. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da paylaşımında "Edirne Müftülüğümüzde çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. Ana binamızın kullanılmaz hale geldiği yangında çok şükür ki can kaybı olmamıştır. Personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak her türlü afet ve musibetten milletimizi ve insanlığı muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 09:03 Güncelleme 19 Ocak 2021, 11:51
SON DAKİKA: Edirne’deki tarihi müftülük binası alev alev yandı

İÇİNDEKİLER

Selimiye Camii'nin arkasında bulunan Edirne Müftülüğünün tarihi iki katlı ahşap binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.


İHBAR ÜZERİNDE HAREKETE GEÇİLDİ
Ahşap binanın alevler içerisinde olduğunu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi.



2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu alevleri kontrol altına alabildi.



SOĞUTMA ÇALIŞAMALARI 4 SAAT SÜRDÜ
Yangında kullanılamaz hale gelen konağın soğutma çalışmaları 4 saat sürdü.



Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

CAN KAYBI YOK
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne Müftülüğünde çıkan yangında can kaybı olmadığını belirterek, personele geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Edirne Müftülüğümüzde çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. Ana binamızın kullanılmaz hale geldiği yangında çok şükür ki can kaybı olmamıştır. Personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak her türlü afet ve musibetten milletimizi ve insanlığı muhafaza eylesin."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN