Gözler orada! POMEM parkuru zor mu 2021? POMEM parkur süresi ne kadar? 27. Dönem POMEM parkuru nasıl olacak?

POMEM parkuru zor mu? 27. Dönem POMEM parkuru nasıl olacak? POMEM parkur süresi ne kadar? 27. dönem POMEM parkurunun nasıl olacağı gündeme geldi. Binlerce adayın gireceği parkur sınavı hakkında tüm detaylar haberimizde. İşte POMEM parkur örneği... POMEM parkuru korkulanın aksine o kadar da zor değil. POMEM parkuru fiziksel yeterlilik sınavı olarak adlandırılıyor ve 72 metrelik bir alanda çeşitli aşamalardan geçiyor. POMEM parkuru, diğer parkurlar kadar çok zor değildir.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2021, 08:21 Güncelleme 20 Ocak 2021, 08:21
Gözler orada! POMEM parkuru zor mu 2021? POMEM parkur süresi ne kadar? 27. Dönem POMEM parkuru nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Polis Yüksekokulu, 25 Şubat 2021 tarihinde POMEM parkur imtihanlarının başlayacağını duyurdu. Adaylar parkur evveli parkur hakkında daha öneden bilgi sahibi olmak istiyor. Peki POMEM parkuru zor mu? 27. yarıyıl POMEM parkuru nasıl olacak? POMEM parkur süresi ne kadar? Sanılanın aksine POMEM parkuru zor değil. Bu parkur POMEM fiziksel yeterlilik sınavı olarak adlandırılır ve 72 metrelik bir alanda çeşitli aşamalardan geçer. POMEM parkuru, diğer parkurlar kadar zor değildir. Bu yıl POMEM fiziksel yeterlilik sınavı hakkında herkesin kafasında sorular var. EGM veya PA tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte, herhangi bir sorun oluşmazsa, parkurun yapılması beklenmektedir.

POMEM Parkuru Zor Mu?

Sanılanın aksine POMEM parkuru zor değil. Bu parkur POMEM fiziksel yeterlilik sınavı olarak adlandırılır ve 72 metrelik bir alanda çeşitli aşamalardan geçer. POMEM parkuru, diğer parkurlar kadar zor değildir.

Pandemi Nedeniyle Parkur İptal Olur Mu? Değişir Mi?

Bu yıl POMEM fiziksel yeterlilik sınavı hakkında herkesin kafasında sorular var. EGM veya PA tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Bununla birlikte, herhangi bir sorun oluşmazsa, parkurun yapılması beklenmektedir.

POMEM Parkuru Nasıl Oluyor?

POMEM parkuru, farklı parçalardan oluşan 72 metrelik bir parkurdur.

Parkurun ilk aşaması bir sıçrama tahtası etabını içerir. Bu aşamada, BAŞLAT komut aracılığıyla, aday iki ayaklı jimnastik sıçrama tahtası üzerinde 6 kez sola atlar. Sıçrama tahtasında aday eksik hareket yaparsa, her eksik için 2 saniye para cezasına çarptırılır. Ayrıca tek ayakla atlamak geçersizdir. Adayların en az 1 defa atlaması gerekecektir. Aday bir kez bile düzenli bir sıçrama yapmazsa elenir.

İkinci aşama lastik aşamasıdır. Aday bu aşamada 6 lastiğin içinden geçer. Lastik sağda ise sağ ayak geçer ve sol ayak sol ayağı geçer. Aday lastiğin içine girmelidir. Basmadığı her lastiğe 2 saniye ceza verilecektir. Benzer şekilde, bu 6 lastikten en az birine doğru şekilde basmanız gerekir. Aksi takdirde diskalifiye edileceksiniz.

Üçüncü aşama, yük taşıma aşamasıdır. Bu aşamada erkekler 30 kilo, kadınlar 20 kilo taşıyor. Bu ağırlıklar bir kum torbası ile iki kol üzerine sabitlenmiştir. Bu ağırlıklar ile iki adet dubanın dışına atlayarak 16 metrelik bir alanda geçebilmektedir. Ardından ağırlığın başlangıç noktasına geri dönülür. Duba arkasında dolaşmadan dönen adaylara bir saniye para cezası verilecek. Ayrıca dubayı deviren adaylara bir saniyelik cezası verilir. Ağır torbaları ikinci dubanın sağ tarafına 20 cm aralıkla yerleştirilir, torbaların ara mesafesi 50 cm, torbaların tutma kısımları birbirine paralel ve iç boşlukları birbirine bakar.

Dördüncü aşama sağlık topu aşamasıdır. Bu aşamada aday, koşma yönü boyunca ikinci topa dokunacak ve ardından 8 metre arayla sağlık topları yerde durana kadar ikinci topa ilk topla 3 kez dokunacaktır. Her eksik dokunuş için 3 saniyelik ceza yazılır. Sağlık topuna dokunma hareketi ile aday önce en uzaktaki topa dokunacak, ardından pas geçerken dokunulmayan ilk topa dokunacak ve ardından istasyonu tamamlamak için ilk topa tekrar dokunacaktır.

Beşinci aşama, takla aşamasıdır. Bu aşamada aday dubanın dışından gelecek ve yer paspasında öne doğru takla atacaktır. Bu aşamada dubadan inemeyen veya dubayı deviremeyen personele bir saniye ceza verilir.

Altıncı aşama slalom aşamasıdır. Bu aşamada adaylar 6 slalom çubuğunun dışından koşar. Bu aşamada, pas geçilen her bir slalom çubuğuna 2 saniyelik bir ceza verilir.

Yedinci ve son aşama engel aşamasıdır. Bu aşamada 5 engel yukarıdan aşağıya, yukarıdan aşağıya ve yukarıdan olmak üzere son bir kez koşulur ve sona ulaşılır. Bu aşamada en az bir engelin uygun şekilde aşılması gerekir. Ayrıca engel düşerse ceza saniyeleri yazılır.

POMEM Parkur Örneği;

POMEM parkurunda, başarılı olarak kabul edilmesi gereken en uzun süre erkekler için 48 saniye ve kadınlar için 50 saniyedir (not: bu süre zaman zaman değişebilir).

Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye veya daha kısa sürede tamamlayan erkek adaylar ile 42 saniye veya daha kısa sürede parkuru tamamlayan kadın adaylar 100 puan alır.

60 puan veya daha düşük bir puan yeterli değildir ve aday elenir. POMEM parkuruna katılan adayların spor kıyafet ve ayakkabı getirmeleri gerekmektedir.

27. DÖNEM POMEM SINAV DUYURUSU