Son dakika: Başkan Erdoğan yeni tip koronavirüs aşısı oldu

Gelen son dakika haberine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti MYK toplantısının ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıracağını açıkladı. Ankara Şehir Hastanesi'ne gelen Erdoğan'a az önce koronavirüs aşısı yapıldığı bildirildi. Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, aşıyı teşvik için tüm siyasi liderlere çağrıda bulundu.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2021, 17:37 Güncelleme 14 Ocak 2021, 19:51
Son dakika: Başkan Erdoğan yeni tip koronavirüs aşısı oldu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Ankara Şehir Hastanesi'nde kovid-19 aşısı uygulandı. Erdoğan'a burada koronavirüs aşısının ilk dozu yapıldı.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından, analizleri tamamlanan Çin menşeili CoronaVac aşısına "Acil Kullanım Onayı" verilmişti.

Dün, Türkiye'ye getirilen ilk koronavirüs aşısını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri yaptırmıştı.

"GEREKENİ YAPAR ÖRNEK OLURUZ"

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde cuma namazı çıkışı gazetecilerin 'aşı olacak mısınız?' sorusu üzerine "Bu konuyla ilgili olarak şahsen benim de aşı olma konusunda sıkıntım söz konusu değil. Burada sağlık söz konusudur. Bizler de sağlığımızı korumak için gerekeni yapar örnek oluruz. Temennimiz bir an önce vatandaşlarımızı bu beladan kurtarmaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan'ın aşı olduğu anlar...

Erdoğan aşı olduktan sonra, Telegram'dan mesaj paylaştı: "Ben de aşı oldum"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Başkan aşı olduğu anların görüntülerini Telegram hesabından paylaştı.

Erdoğan'ın hesabından Telegram paylaştığı açıklama şöyle;

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

"Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Erdoğan hastane önünde açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları;

Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak tüm personeliyle başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada büyük bir mücadeleyi sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün ilk aşıyı yaptırdı.

Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun

Tüm başta siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.

''25-30 MİLYON DOZ AŞI DAHA GELECEK''

Başta tüm siyasi liderler, milletvekillerimiz, Kovid-19 aşısını teşvik ederlerse, bunun çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Aşı olanlarında sayısı 250 bini aştı. Bilim Kurulu'nun belirlediği bir takvim var. İlk etapta gelen aşı miktarı belli, ardından 25-30 milyon doz aşı daha gelecek.

Sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum, bu süreçte ortaya konan gayret karşılıksız kalmayacaktır.

25 30 milyon doz aşı daha gelecek. Süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Bu kampanyayı nerelerde sürdüreceğimizi de Sağlık Bakanlığımız belirlemiş durumda.

256 BİN KİŞİ KOVİD-19 AŞISI OLDU

Bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanede yatanlara rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans nedeniyle şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

256 bin kişi şu ana kadar aşı oldu. Demek ki müraacatlar iyi ve hastanelerimizdeki performans da bayağı iyi. Bütün doktorlarımız, hemşirelerimiz yoğun bir performans ortaya koyuyorlar.

Aşı için belirlenen süreçte düşük. Baya hızlı olunuyor. 5 dk aşı, 15 dk da istirahat. Böyle bir süreç içerisindeyiz.

Çin aşısı dışında çalışmalar var. Almanya ile irtibatlarımız var. Kendi çalışmalarımız var. İnşallah nisan, mayıs gibi devreye girecek. 2. doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.

Öte yandan Erdoğan, AK Parti MKYK üyelerinin de kendisiyle beraber Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum