Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'den kritik Dağlık Karabağ görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Kremlin'de Dağlık Karabağ'ı görüşmüştü. Son dakika haberine göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova'da Dağlık Karabağ konusunda yapılan üçlü toplantıyla ilgili Başkan Erdoğan'ı bilgilendirdi. Erdoğan-Putin görüşmesinde, zirvenin sonuçlarından birinin Azerbaycan ve Ermenistan'ın ilişkilerini normalleştirme niyetinin teyidi olduğu vurgulandı

Giriş Tarihi 13 Ocak 2021, 15:29 Güncelleme 13 Ocak 2021, 17:00
Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’den kritik Dağlık Karabağ görüşmesi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı görüşmede, Dağlık Karabağ konusundaki gelişmeler değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başkan Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik adımların ele alındığı görüşmede, Dağlık Karabağ konusundaki gelişmeler ile ateşkesin kontrolü ve denetimine yönelik Türk-Rus ortak merkezine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başkan Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin bölge istikrarı ve barışı adına açılan yeni dönemde gereken katkı ve desteği sağlayacağını ifade etti. Dağlık Karabağ'da Azerbaycanlıların ve Ermenilerin barış gücüne veya gözlem faaliyetine ihtiyaç duymadan birlikte yaşamasını sağlayacak şartları oluşturmak istediklerini belirten Erdoğan, bu gerçekleştiğinde tüm dünyaya Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını bir kez daha göstermiş olacaklarını dile getirdi.

PUTİN, ALİYEV VE PAŞİNYAN DAĞLIK KARABAĞ İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Kremlin'de Dağlık Karabağ'ı görüşmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bölgede ekonomik bağlantıların inşa edilmesi ve altyapı ile ilgili projelerin geliştirilmesi konusundaki adımlara ilişkin ortak bildiri imzaladık." demişti.

ERDOĞAN TELEGRAM ÜZERİNDEN PAYLAŞTI

Başkan Erdoğan kritik görüşme sonrası şu paylaşımı yaptı:

Merhabalar...

Bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Sayın Putin ile görüşmemizde Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik adımları ele alırken, Dağlık Karabağ konusundaki gelişmeler ile ateşkesin kontrolü ve denetimine yönelik Türk-Rus ortak merkezine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

Görüşmede, Türkiye'nin bölge istikrarı ve barışı adına açılan yeni dönemde gereken her türlü katkı ve desteği sağlayacağını ifade ettik.

Dağlık Karabağ'da barış gücüne veya gözlem faaliyetine ihtiyaç duymadan birlikte yaşamayı sağlayacak şartları oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekleştiğinde de inşallah tüm dünyaya Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını bir kez daha göstermiş olacağız.