Son dakika: Türkiye, İsrail'in Batı Şeria’da işgâli genişleten son adımına sert tepki gösterdi

Gelen son dakika gelişmesine göre, Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’in, Batı Şeria’da 850 konutluk ilave yasa dışı yerleşim yeri inşasına yönelik planları onaylayacağı yönündeki açıklamaları endişeyle karşılıyoruz." açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 21:30 Güncelleme 12 Ocak 2021, 22:09
Son dakika: Türkiye, İsrail’in Batı Şeria’da işgâli genişleten son adımına sert tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

İsrail işgâli genişletirken yüksek sesle tek ses çıkaran ülke Türkiye oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail'e Batı Şeria'da inşa etmeyi planlanan konutlar nedeniyle tepki gösterildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle;

"İsrail'in, Batı Şeria'da 850 konutluk ilave yasadışı yerleşim yeri inşasına yönelik planları onaylayacağı yönündeki açıklamaları endişeyle karşılıyoruz.

Bu adım İsrail'in, ABD'de yeni yönetimin göreve gelmesinden önce hız vermiş olduğu gayri meşru uygulamalarının son örneğini teşkil etmektedir.

İsrail'in, sözkonusu yerleşim faaliyetleriyle coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını engellemeye ve iki devletli çözüm ihtimalini ortadan kaldırmaya çalıştığı aşikardır.

Uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler kararları başta olmak üzere uluslararası hukuku hiçe sayan bu tasarrufları sonlandırması yönünde İsrail'e gereken baskıyı uygulamaya ve bu mütecaviz eylemlere karşı çıkmaya davet ediyoruz."