Kılıçdaroğlu'yla mücadele eden Muharrem İnce A Haber'i doğruladı: CHP'li bazı vekiller partimize katılacak

CHP'deki bölünme derinleşiyor... A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programının şefi Emine Kavasoğlu'nun canlı yayın esnasında CHP'li 10 milletvekilinin partiden ayrılarak Muharrem İnce'nin kuracağı yeni partiye geçeceğini açıklaması sonrası Muharrem İnce bugün yaptığı açıklamalarda haberi doğruladı. İnce konuşmasında partisini kurduktan sonra bazı CHP'li vekillerin kendisine katılacağını belirtti. Rüzgarı arkasına alan İnce partisine geçecek vekillerin isimlerini paylaşmadı.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2021, 21:51 Güncelleme 12 Ocak 2021, 22:26
Kılıçdaroğlu’yla mücadele eden Muharrem İnce A Haber’i doğruladı: CHP’li bazı vekiller partimize katılacak

İÇİNDEKİLER

CHP'den umudu kestikten sonra Memleket Hareketi'ni kuran ve 81 ili gezmek için yollara düşen Muharrem İnce, parti kurmak için de çalışmalarına hız verdi. İnce'nin ocak ayı sonuna kadar istifa ederek yeni partiyi duyuracağı iddia edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İnce, parti için bahar aylarını işaret ederken, gündeme bomba gibi düşen 'CHP'li vekiller Muharrem İnce'nin partisine geçecek' iddiasına da yanıt verdi. İnce, iddiayı doğruladı, ancak vekillerin ismini vermedi.

GERİYE SADECE OY ALMAK KALDI

Muharrem İnce partisinin kurucular kurulunda yer alan isimlerle görüştüklerini, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İnce, parti hazırlıklarındaki son durumu, "Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam, geriye bir oy almak kalıyor" sözleri ile özetledi.

BAHAR AYLARINDA TAMAMLANACAK

İnce, partinin bu ay içinde kurulacağı iddialarını doğrulamazken, takvime ilişkin ucu açık olsa da bir tarih verdi. İnce, Memleket Hareketi'nin partileşme sürecinin bahar aylarında tamamlanacağını ve Türk siyasetine yeni bir partinin daha katılacağını duyurdu.

İnce, "Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağız" dedi.

PARTİNİN ADI NE OLACAK?

Muharrem İnce, partinin adına dair spekülasyonlara ve iddialara da yanıt verdi. İnce, "Memleket Hareketi dediğimize göre, ona göre bir isim olur" dedi. İnce, 'Memleket Partisi mi?' sorusuna ise, 'Onun gibi..." ifadelerini kullanarak cevap verdi.

İnce, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu ifade etti, ilk seçimde hedefinin yüzde 50+1 olduğunu açıkladı.

İNCE A HABER'İ TEYİT ETTİ

Muharrem İnce, A Haber'de Memleket Meselesi programında ilk kez duyurulan, 'CHP'li bazı vekiller Muharrem İnce'nin partisine geçecek' haberini de doğruladı. İnce, partiyi kurduktan sonra bazı CHP'li vekillerin kendisine katılacağını belirtti, ancak isim vermedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programının şefi Emine Kavasoğlu CHP içinden bir vekil ile yaptığı görüşmelerin detaylarını anlatmıştı. Kavasoğlu, CHP'li vekilin kendisine 10 milletvekilinin Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceğini söylediğini ifade etmiş ve 3 vekilin ismini açıklamıştı.

Kavasoğlu CHP içinde 29 Ekim hareketinin kurulduğunu belirtirken İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel'in İnce'nin partisine geçeceğini iddia etmişti.