WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesi kabul edilmezse ne olur? WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşma nedir?

WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesi kabul edilmezse ne olur sorusuna yanıt aranıyor. WhatsApp gizlilik sözleşmesini yeniledi. WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşma yapıldığı belirtiliyor. Kişisel verileri Facebook'la paylaşma şartı koşan WhatsApp, AB'yi kapsam dışı tuttu. Kullanıcılar bu şartı kabul etmezse WhatsApp programını kullanamayacak. Peki WhatsApp sözleşmesi nedir? İşte sözleşme hakkında merak edilen bilgiler...

Giriş Tarihi 09 Ocak 2021, 11:39 Güncelleme 09 Ocak 2021, 11:39
WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesi kabul edilmezse ne olur? WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşma nedir?

İÇİNDEKİLER

WhatsApp sözleşmesi nedir? WhatsApp sözleşmesi kabul edilmezse ne olur? Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp sözleşmesi hakkında arama motorlarında cevap aranıyor. WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşma son günlerin gündem konusu oldu. Whatsapp'ın güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini içeren bildiriminde 'Diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur.' maddesi yer alıyor.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NEDİR?

ABD'li teknoloji devi Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp Türkiye'deki kullanıcılarına güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayanların uygulamayı kullanamayacağını bildiren sözleşme gönderdi.

AB ülkelerindeki kullanıcıları etkilemeyen Whatsapp güncelleme bildirisinde, "Hesabınızı silmeyi tercih ediyor ve daha fazla bilgi almak istiyorsanız Yardım Merkezi'ni de ziyaret edebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN MADDELER

WhatsApp'ın 4 Ocak'ta güncellenen "Gizlilik İlkesi"ne uygulamanın resmi sitesinde de yer verildi. Sitede yer alan metinde, WhatsApp'ın Facebook şirketlerinin bir parçasıolduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır. Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız.

Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook şirketi ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler.

WHATSAPP SÖZLEŞME MADDELERİ

- Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

- Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

- Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek

- Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

- WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp'ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.