2021'in ilk MYK'sı Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak | Yurttan ve dünyadan haberler

2021'in ilk MYK'sı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde, ekonomi ve yargı reformunda ilk icraat yeni İnsan Hakları Eylem Planı olacak. İşte haberin detayları ve 4 Ocak 2021 tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz yurttan ve dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2021 Güncelleme 04 Ocak 2021, 12:45
2021’in ilk MYK’sı Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak | Yurttan ve dünyadan haberler

İÇİNDEKİLER

2021'in ilk MYK'sı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde, ekonomi ve yargı reformunda ilk icraat yeni İnsan Hakları Eylem Planı olacak. Pandemi nedeniyle ara verilen kongrelere bu ay sonunda yeniden başlanacak. (EDA IŞIK)


'KOCA'MAN TEŞEKKÜR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirüs ile mücadelede son durumu değerlendirdi. Hafta sonu kısıtlamasına uyan vatandaşlara teşekkür etti. Twitter'dan "Hastalığın yayılımını ise yavaşlatabilir, durdurabiliriz" dedi.

GRİ LİSTEDE TEMİZLİK
Terör
örgütlerine yönelik operasyonlar devam etti. Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 5 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye'nin Barış Pınarı bölgesinde 2, Fırat Kalkanı bölgesinde ise 1 hain öldürüldü.

JAPONYA'DA ALARM!
Japonya'da dün hareketli anlar yaşandı. İmparator Naruhito ve aile üyelerinin yaşadığı konuta izinsiz giren şüpheli ortalığı karıştırdı. 29 yaşındaki şahıs, muhafızlar tarafından yakalandı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

İRAN'DAN ABD'YE TEHDİT
İran'ın
en önemli komutanlarından Kasım Süleymani, geçtiğimiz yıl korkunç bir suikaste kurban gitti. İran Savunma Bakanı Amir Hatami, ABD'yi hedef gösterdi. "Süleymani suikastına ABD'nin içinde dahi karşılık verilebilir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN