Bugün alkol satışı yasak mı? 31 Aralık yılbaşı alkol satışı kaça kadar var?

Yılbaşı alkol satışı kaça kadar? Tekellerin kaça kadar açık olduğunu merak eden vatandaşlar bugün alkol satışı yasak mı sorusuna yanıt arıyor. Yılbaşında sokağa çıkma yasaklarının başlamasına sayılı saatler kaldı. Yasak süresince vatandaşlar alkol satışları hakkında sorgulama yapıyor. Peki alkol satışı kaça kadar var? 31 Aralık bugün alkol satışı yasak mı? İşte vatandaşların merak ettiği sorunun yanıtı!

Giriş Tarihi 31 Aralık 2020, 16:23 Güncelleme 31 Aralık 2020, 16:23
Bugün alkol satışı yasak mı? 31 Aralık yılbaşı alkol satışı kaça kadar var?

İÇİNDEKİLER

31 Aralık yılbaşı alkol satışı kaça kadar var? Bugün alkol satışı yasak mı? Yılbaşı öncesi arama motorlarında merak edilen konulardan birisi alkol satışı oldu. Marketlerden ve tekellerden alkol satışının yasak olup olmadığına ilişkin bilgiler araştırılıyor. Peki, bugün alkol satışı yasak mı? 31 Aralık yılbaşında alkol satışı kaça kadar var? İşte cevabı!

BUGÜN ALKOL SATIŞI YASAK MI?

Bugün sokağa çıkma yasağı başlayana kadar alkol satışına ilişkin bir kısıtlama bulunmuyor.

1-2-3 OCAK MARKETLERDE ALKOL SATIŞI VAR MI?

Alınan karar gereğince, sokağa çıkma yasaklarında marketlerde alkol satışı yapılmıyor.

HAFTA SONU ALKOL SATIŞI YASAK MI?

Koronavirüs tedbiri olarak sunulan sokağa çıkma yasağına ek genelge kapsamında yayımlanan genelgede hafta sonları alkol satışı yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı'nın hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin genelgesinde, saat 10.00-17.00 saatleri arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin faaliyet gösterebilecekken, bu süreçte alkol satışı yapılamayacak.

Alkol yasağı, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında saat 10.00-17.00 saatleri arasında bakkal ve marketlerin açık olmasına rağmen tekel bayilerin kapalı olmasının haksız rekabete neden olacağı gerekçesiyle uygulanacak.

CUMA GÜNÜ ALKOL SATIŞI YASAK MI?

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle bakkal, market ve kuruyemişçi gibi işletmeler 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verebiliyor. Sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak. Cumartesi ve pazar günleri açık olan market ve bakkallardan alkollü içki alınamayacak. Alkol satışının yapıldığı tekel bayiler ise yasak boyunca kapalı olmak zorunda. Ancak Cuma günü alkol satışı yapılabilecek