MEB son dakika: Uzaktan eğitim uzatıldı mı, ne kadar uzatıldı? Başkan Erdoğan açıkladı! Okullar 15 Şubat'ta mı açılıyor?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan uzaktan eğitimin uzatıldığı tarihi de milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyle paylaştı. Bu açıklamayla birlikte uzaktan eğitim hakkındaki araştırmalar artış gösterdi. Peki, uzaktan eğitim ne kadar uzatıldı? Başkan Erdoğan açıkladı! Okullar 15 Şubat'ta mı açılıyor? İşte konu hakkında son gelişmeler...

Giriş Tarihi 28 Aralık 2020, 18:41 Güncelleme 28 Aralık 2020, 18:53
MEB son dakika: Uzaktan eğitim uzatıldı mı, ne kadar uzatıldı? Başkan Erdoğan açıkladı! Okullar 15 Şubat’ta mı açılıyor?

İÇİNDEKİLER

Uzaktan eğitim uzatıldı mı, ne kadar uzatıldı? Okullar 15 Şubat'ta mı açılıyor sorusu hakkındaki araştırmalar artış gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan okullarda uzak eğitim süresinin uzatıldığını açıkladı. Şimdi milyonlarca öğrenci ve veli uzaktan eğitimin ne kadar uzatıldığını merak ediyor.

UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR UZATILDI?

Başkan Erdoğan uzaktan eğitimin 15 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

İşte okullarla ilgili son gelişmeler;

MEB'DEN SINAV AÇIKLAMASI

Yakın bir zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili bazı düzenlemeler yapıldı.

Buna göre, ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar halinde gerçekleştirilecek.

SINAVLAR İPTAL Mİ OLDU?

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavlar hakkında bilgi verdi. Bakan Selçuk açıklamasında, "Sevgili öğrencilerimiz, biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiye yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz.

Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. Güzel bir gün diliyorum."