Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘güvenin’ dediği başkan Kadir Aydar 300 milyon rüşvet aldı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ona güvenin” diyerek referans olduğu eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın müteahhitlerin imara aykırı projelerine ruhsat vererek 300 milyon lira rüşvet aldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre, Başkan Aydar ve ekibinin ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları, özellikle rüşvetleri 3. Lig'de oynayan Ceyhan Belediyespor'a yardım adı altında aldıkları belirlendi.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2020, 08:37 Güncelleme 26 Aralık 2020, 09:02
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘güvenin’ dediği başkan Kadir Aydar 300 milyon rüşvet aldı!

İÇİNDEKİLER

Adana'nın Ceyhan Belediyesi'nde yaşanan rüşvet skandalında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinde "Ceyhanlılar Kadir Aydar'ı size emanet ediyorum, ben ona çok güveniyorum, siz de ona güvenin" diyerek tanıttığı ve yürütülen rüşvet soruştuması kapsamında tutuklanan CHP'li eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın imara aykırı 100'e yakın projeye ruhsat vererek yaklaşık 300 milyon lira rüşvet aldığı belirlendi.

AİDAT ALIR GİBİ
Soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre, Başkan Aydar ve ekibinin ilçedeki iş insanlarından imar ve ruhsatla ilgili eksiklikler gerekçe gösterilerek rüşvet talebinde bulundukları, özellikle rüşvetleri 3. Lig'de oynayan Ceyhan Belediyespor'a yardım adı altında aldıkları belirlendi. Şüphelilerin, müteahhitlerin imara aykırı 100'e yakın projesine ruhsat vererek 300 milyon lira rüşvet aldığı kaydedildi. Şüphelilerin, projelerine ruhsat verecekleri müteahhitlerden "Kreş yapılacak" diyerek her ay aidat alır gibi rüşvet aldığı, ödemeyi aksatanlara ise zabıta ekibini işyerine gönderip mühürleme işlemi yaptırdığı da tespit edildi. Eski Başkan Aydar ve ekibinin bu şekilde yaklaşık 300 milyon lira haksız kazanç elde ettiği gün yüzüne çıktı. Aynı zamanda kulübün sahibi olan belediyenin müteahhitlere yazdıkları makbuzların kayıtsız olduğu da tespit edildi.



RÜŞVET VERMEDİ BİNASI YIKILDI
Müteahhit Yusuf Doğan, belediyedeki rüşvet şebekesinin mağduru olduğunu belirterek, "2019'un son aylarında belediyeye davet edildim. Kulübe 5 bin lira yardım etmek zorunda olduğumu söylediler. Bin 500 lira verdim. Kalan ödeme gecikince işyerimize 15 bin lira ceza kestiler. Hatta başkanı aradım bana, "Ben bu cezayı engelleyebilirdim ama sen bizim istediğimiz parayı vermedin, engellemiyorum' dedi. Biz de bu cezayı ödememek için mahkemeye başvurduk. Hukuksuz bir şekilde yıkım yaptılar. İmar müdürünün yanına gittim, 'Kalan yeri de yıkacağız' diyerek dalga geçti. 3 bin 500 lirayı ödemediğim için ofisimin sundurmasını iş makineleriyle birlikte yerle bir ettiler" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN